Festivalul franco-roman Persona si-a stabilit castigatorii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Prima editie a Festivalului filmului franco-roman Persona s-a desfasurat la Salon de Provence in perioada 7-10 octombrie. Programul festivalului a cuprins o sectiune de competitie, de scurtmetraje, si trei sectiuni in afara competitiei, filme studentesti, comedie frantuzeasca si proiectii speciale cu selectii din noul val al cinematografiei romanesti.

In selectia oficiala au fost incluse 20 de scurtmetraje, 10 franceze si 10 romanesti. Premiul cel mare al festivalului a fost castigat de filmul francez Si seulement, realizat de Helene Abram. Alte filme frantuzesti premiate sunt Capute Mode, documentar realizat de Beatrice Plumet - Premiul pentru cel mai bun film francez si Dans nos veines, realizat de Guillaume Senez - Premiul pentru cel mai bun scenariu.Filmele romanesti
premiate la Persona sunt Colivia, de Adrian Sitaru - Premiul pentru cel mai bun film romanesc si Premiul Publicului, Timi, realizat de Cristi Eftimie - Premiul pentru cea mai buna regie si Marile sperante, realizat de Alexei Gubenco- Mentiune speciala.Mai multe detalii pe site-ul festivalului Persona.


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje