Dupa modelul BeTipul si In Treatment: In deriva - primul serial romanesc HBO

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Informatia suna a premiera, dar este o noutate formala: In deriva va fi primul serial realizat in Romania de HBO CE (Central Europe). O alta premiera este si faptul ca e prima lucrare cinematografica de fictiune - HBO a  produs pana acum in Romania numai documentare (Circul vesel, Lumea vazuta de Ion B., Australia, s.a.).

In deriva, desi reprezinta astfel doua premiere pentru activitatea HBO CE, este insa bazat pe o productie originala israeliana, BeTipul, a regizorului Hagai Levi, care a avut 2 serii (2005-2008) si care a fost foarte premiata la ea acasa.

Dat fiind succesul povestii despre psihiatrul din rolul principal si pacientii sai zilnici, HBO USA a cumparat drepturile chiar inainte de difuzarea celei de-a doua serii israeliene, in 2007, si a produs serialul In Treatment (urmand foarte indeaproape scenariul original), la care s-a produs pana acum intre 2008 si 2009 un sezon si jumatate si se mai asteapta continuarea pana la sezonul al treilea.

Serialul In Treatment, cu Gabriel Byrne in rol principal, a fost si el premiat, castigand doua Emmy-uri si chiar un Golden Globe (pentru rolul lui Byrne).

 .
Clipul din dreapta face o comparatie intre doua scene din BeTipul si In Treatment - aproape identice, analizand insa diferentele culturale. Suntem tare curiosi cum se va face adaptarea la societatea romaneasca, in care realitatea unei sedinte la psihiatru este inca relativ straina.


In deriva
, productia romaneasca, il va avea in rolul principal pe Marcel Iures (pe care, trebuie sa recunoastem, il gasim foarte potrivit pentru rolul introspectiv-activ de psihiatru)

Din comunicatul de presa mai aflam si detalii despre echipa:

"Regia serialului In deriva apartine tinerilor Adrian Sitaru si Titus Muntean. Scurt-metrajul lui Adrian Sitaru, Valuri, a primit Leopardul de Aur la Locarno 2007 iar primul sau lung-metraj, Pescuit sportiv, a fost premiat la Palm Springs 2009. Titus Muntean a debutat in lung-metraj in 2003, cu Examen. In 2006, a co-semnat regia serialului TV Lombarzilor 8, iar in primavara acestui an isi lanseaza cel de-al doilea lung-metraj, Caravana cinematografica.

Producatori executivi din partea HBO Central Europe sunt Aurelian Nica si Andrei Cretulescu.

Filmarile pentru In deriva vor dura pana in luna august, iar premiera pe HBO Romania va avea loc in decembrie."


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje