Cat costa ca un cantec The Beatles sa fie parte dintr-un episod Mad Men?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


250 de mii de dolari. Acesta a fost pretul pentru ca melodia Tomorrow Never Knows a trupei The Beatles sa fie parte dintr-un episod al serialului Mad Men, difuzat in America duminica seara.

Suma nu a fost confirmata oficial, nici de Lionsgate, producatorul showului pentru televiziunea AMC, si nici de catre proprietarii drepturilor de autor, compania Apple. Insa cei de la Lionsgate au confirmat ca este una dintre cele mai scumpe tranzactii de drepturi de autor pentru o piesa intr-un film facut de ei.

Ca si ordin de marime, 250 de mii de dolari reprezinta cam de 5-6 ori valoarea medie de achizitie a drepturilor de autor pentru o melodie intr-un film.

Producatorul Mad Men, Matthew Weiner, a incercat de nenumarate ori includerea unei piese a trupei The Beatles de-a lungul celor 5 serii, motivand ca un show despre viata anilor 60 ar fi cel putin incomplet fara mentionare in context a ceea ce a insemnat trupa pentru acele timpuri. De fiecare data a fost refuzat.

Iata ca abia in seria 5, episodul 8 (Lady Lazarus) a reusit sa faca asta cu piesa pe care o puteti asculta mai jos. Insa, pe langa suma de 250 de mii, producatorul a trebuit sa impartaseasca cu Apple scenariul si scenele exacte in care cantecul ar fi fost intordus, lucru pe care nu l-a facut niciodata in cariera sa.

Reamintim ca Mad Men este un serial din anii 1960 despre viata unei agentii de publicitate fictiva, Sterling Cooper Draper Pryce si a directorului lor creativ, Don Draper, rol interpretat de catre Jon Hamm (foto).

Voi urmariti serialul?

The Beatles - Tomorrow Never Knows

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje