Bulevardul stelelor de cinema in curand si la Berlin

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In curand Europa va avea inca un bulevard al stelelor. Inca unul, deoarece mai exista o "walk of fame" la Rotterdam, cea mai mare din Europa, una mai mititica in Varsovia si inca una poloneza in Łódź. Se poate sa fie mai multe, despre care noi inca nu am aflat, dar ceea ce stim cu siguranta este ca va mai fi inca una: Boulevard der Stars in Berlin, de-a lungul Potsdamer Straße, pe unde se fataie stelele de cinema in timpul Berlinalei.

Dupa un concurs de idei, la care au participat 153 de candidati, a fost aprobat proiectul Graft si Art + Com, care au luat ad litteram conceptul de covor rosu pentru stelele de cinema si a propus o alee cu ciment rosu, care va trece de pe un trotuar pe altul, iar pe alocuri se va rasuci si valuri (cum fac covoarele), formand bancute.

bdstars
sursa foto

Stelele de cinema se vor afla pe jos, in stelutele aurii consacrate de Hollywood Walk of fame, dar si pe... sus, iar ideea asta ne-a placut cel mai tare: vor exista si niste "camere abstracte", care vor functiona pe principiul iluziei cu oglinzi "Pepper's Ghost" - daca te uiti prin camera, vei vedea o "fantoma" a actorului sau personalitatii respective plutind deasupra stelutei personale. Mai mult de atat, din ce intelegem din schitele de aici, aceste camere vor avea si un ecran suficient de mare astfel incat sa ii poti face fotografii, surprinzand trecatorii cum se plimba printre stelele de cinema (sau cum le iau in brate).

peppercam
sursa foto

Vor mai fi si reflectoare, astfel incat fastul si stralucirea unei seri pe covorul rosu de pe strada Potsdamer vor fi cat mai aproape de experienta reala a unei gale a filmului la Berlinala.

Bulevardul Stelelor din Berlin se va deschide oficial pe 10 septembrie 2010 cu 40 de stele (personalitati din cinematograful german, de limba sau nationalitate germana), printre care: Marlene Dietrich, Rainer Werner Fassbinder, Werner Herzog, Fritz Lang, Max Ophüls, Romy Schneider, Armin Mueller-Stahl, Wim Wenders.

Mai multe detalii pe www.boulevard-der-stars-berlin.de

Citeste si despre bulevardul stelelor de la Hollywood.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje