Anim'est 2010 - in pregatiri pentru editia numarul 5

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Ne bucuram sa va anuntam ca se pregateste o noua editie a festivalului de animatie Anim'est, cea cu numarul cinci. Festivalul va avea loc intre 8 si 17 octombrie la Bucuresti, urmand ca intre 22-24 octombrie sa se mute la Cluj.

La fel ca in anii trecuti, proiectiile vor fi impartite in mai multe sectiuni, de scurt si lung metraj, unele in competitii (de lung si scurt metraj international, film studentesc, film romanesc si film balcanic - Balkanimation) si altele in afara lor (Mozaic), o sectiune va fi dedicatata animatiilor pentru copii (Minim'est) si una, animatiilor de groaza (Creepy Animation Night). Iar pe langa proiectii se vor tine workshopuri si masterclassuri sustinute de profesionisti in domeniul animatiei.

Din juriul editiei 2010 vor face parte criticul de film Mihai Chirilov, directorul artistic al TIFF, Simone Massi, regizorul filmului Memories of Dogs - castigator al premiului Cel mai bun scurt metraj la Anim'est 2007, Phil Mulloy, regizor britanic de animatie, si Erik van Schaaik, regizorul filmului Fantoma de la Cinema - castigator al Trofeului Anim'est 2009.

Programul final al festivalului nu a fost definitivat, dar se cunosc deja selectiile pentru competitiile studendesti si de scurt metraj si pelicula de deschidere a festivalului, Iluzionistul in regia lui Sylvain Chomet. Filmul a fost prezentat in premiera la Festivalul de Film de la Berlin din 2010 si este facut dupa scenariul lui Jaques Tati, o figura cult in lumea cinematografiei europene.Mai multe detalii despre festival


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje