Anim'est 2010 - animatiile vor invada orasul in 3 zile

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vineri, 8 octombrie, se da startul celei de-a cincea editie a Festivalului International de animatie - Anim'est. Timp de zece zile in trei cinematografe din oras, Patria, Scala si Union se vor proiecta animatii de lung si scurt metraj, romanesti si internationale, pentru copii si unele chiar interzise copiilor.

La conferinta de presa de ieri, 5 octombrie, au fost prezenti Mihai Mitrica (Directorul festivalului), Vlad Ilicevici (Directorul Executiv Anim'est) si Laurentiu Bratan (Presedintele Asociatiei Estenest). Cei trei au vorbit despre o parte din surprizele de anul acesta si au dat cateva detalii despre culisele festivalului.

Conferinta Anim'est 2010Conferinta Anim'est 2010

Astfel, in competitie au fost inscrise peste 800 de filme de scurt metraj, iar in cadrul festivalului vor fi proiectate 511 filme de lung si scurt metraj, provenind din 46 de tari. Pe langa proiectii vor fi organizate 2 workshop-uri de animatie, dintre care unul este destinat copiilor sub 12 ani, si mai multe intalniri si mese rotunde, la care vor participa 100 de oameni din domeniul cinematografiei, animatiei si ilustratiei.

Competitia este impartita in 6 sectiuni - Balkanimation, Film Romanesc, Film Studentesc, Lung Metraj, Scurt Metraj si Videoclip&Advertising. Iar printre proiectiile speciale pregatite se numara Minimest - animatie pentru copii, Creepy Animation Night 2 - animatie bizara si de groaza,  Retrospectiva Alex Budovsky (animator newyorkez), Avoid Eye Contact - scurtmetraje produse de animatori independenti din New York, si retrospectiva Studio 4 C (cel mai mare studio de animatie japonez).Anul acesta vor fi oferite 12 premii - Trofeul Anim'est (pentru cel mai bun film de scurt metraj), Cel mai bun film de lung metraj, Cel mai bun film de scurt metraj, Cel mai bun film studentesc, Cel mai bun film romanesc, Cel mai bun film din sectiunea Balkanimation, Cel mai bun videoclip, Cel mai bun clip publicitar, Premiul Special al Juriului, Premiul Publicului, Premiu pentru Intreaga Activitate (care anul acesta va fi oferit animatorului roman Zeno Bogdanescu) si Premiul Spectatorului Norocos. Mai multe detalii despre premii aici.

Trofeele editiei de anul acesta reprezinta o oaie cu cinci picioare, mascota festivalului, si au fost realizate de Octavian Anton, Marius Pandele, Vasile Alboiu, Dan Panaitescu si Cristian "Canu" Banu.

Conferinta Anim'est 2010Conferinta Anim'est 2010

Deschiderea va avea loc pe 8 octombrie la cinema Patria incepand cu ora 19:00 cu filmul Iluzionistul in regia lui Sylvain Chomet, ce va fi urmat de lansarea DVD-ului si proiectarea filmului Persepolis. Un alt eveniment din cadrul festivalului ce nu trebuie ratat este proiectia de scurtmetraje din sectiunea Videoclip&Advertising ce va avea loc pe 14 octombrie in club Control si va fi urmata de concertele trupelor The Pixels si The Mono Jacks.Nici seara de incheiere a festivalului, pe 16 octombrie, nu este lipsita de surprize. Alexander Balanescu va canta live la vioara asigurand un nou soundtrack pentru scurtmetrajele invitatului special al festivalului, Phil Mulloy.

Programul complet Anim'est 2010

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje