Condamnat la viata (A Farewell to Fools) (2013)

Sinopsis:
Ipu este un soldat francez ramas intr-un sat din Transilvania dupa ce o rana grava din primul razboi mondial i-a afectat memoria. Un soldat german este gasit mort la marginea satului de catre un baiat de 11 ani. Intrucat nu se stie cine este vinovatul, iar ofiterii germani ameninta ca vor executa cativa dintre fruntasii satului daca nimeni nu se va preda, elita incearca sa-l convinga pe Ipu, "nebunul satului", sa-si asume vina in schimbul promisiunii unei inmormantari fastuoase si a unor recompense. Povestea e una despre prietenie, umanitate si sacrificiu, o tragicomedie adaptata dupa nuvela "Moartea lui Ipu" de Titus Popovici.
Durata:Trailer Condamnat la viata (A Farewell to Fools)

Acest film este in urmatoarele colectii

Se incarca

Recomandari de filme similare

Se incarca

1 comentariu

Condamnat la viata (A Farewell to Fools)
Geo
#1 -

Condamnat la viata

Condamnat la viata este un film care m-a surprins prin alaturarea unor actori de nationalitati si personalitati diferite, prin subiectul filmului ( situatia lui Ipu este dramatica, isi ofera viata in schimbul vietii altora si a protectiei familiei sale) si prin finalul surprinzator, moralizator.

Desi tehnic nu poate fi incadrat in cele mai bune filme, jocul lui Depardieu aduce un plus de valoare actiunii, rolul nebunului, al amnezicului fiind centrul peliculei.

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje