Asasinarea lui Jesse James de catre lasul Robert Ford (The assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford) (2007)

Sinopsis:
Robert Ford, care l-a idolatrizat pe Jesse James din copilarie, incearca din rasputeri sa intre in gasca banditului, dar pe parcurs incepe sa devina suspicios in legatura cu acesta.
Durata:Cronica Asasinarea lui Jesse James de catre lasul Robert Ford (The assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford)

Film: Asasinarea lui Jesse James de catre lasul Robert Ford

Film: Asasinarea lui Jesse James de catre lasul Robert Ford

Asasinarea... este deja luat in considerare pentru premiile Oscar pe care este posibil sa-l castige sau nu, dar eu il propun pentru un premiu pe care sigur il va castiga:...

citeste toata cronica|28 Decembrie 2007

Trailer Asasinarea lui Jesse James de catre lasul Robert Ford (The assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford)

Acest film este in urmatoarele colectii

Se incarca

Recomandari de filme similare

Se incarca

1 comentariu

Asasinarea lui Jesse James de catre lasul Robert Ford (The assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford)
melina
#1 -

asasinarea lui jesse james

Definit chiar de regizor ca fiind mai degraba “victorian si dickensian decat western”, filmul pune in lumina doua realitati contrapuse, si nicidecum contradictorii: cea a legendei inca aurite al lui Jesse (pe care fascinatia populara o hiperbolizeaza) si cea a prozaicului, a maruntului, a crimei sarvarsite din frica si deci fara glorie. (personajul lui Pitt este impuscat in timp ce incerca sa stearga un tablou de praf).
Intre aceste doua tuse principale si intr-o rama de tablou relativ rigida (stim de la inceeput ca eroul trebuie sa moara, iar asasinul este las), ni se prezinta un fals transfer. Bob Ford nu poate fi Jesse James si nici invers.
Fragilitatea si neputinta celui vazut odinioara puternic e doar o particica din tabloul general (ca si cadrul in care pantoful fetitei ramane undeva in noroi, inert si inutil si camera insista pe el).
Jesse e impulsiv si histrionic pt ca nu poate fi inteles de ceilalti sau din prisma gandirii epocii (cea alb-neagra si ostentativa, prefigurata de titlu). El nu e tipic nici cand le sparge regulat pojghita de normalitate, in scene casnice, nici cand incearca sa controleze in totalitate mersul lucrurilor.
Bob Ford, pe de alta parte, devine un asasin nu dintr-o dorinta de glorie prost inteleasa (desi da ulterior povestii un ton diferit), ci pentru ca singura reactie normala a oricarui individ mediocru este autoconservarea: a propriului statut, a relatiilor de familie oricum subrezite. “Sunt un nimic” spune Bob la un moment dat “si toata viata mea am fost un nimic” .

Ai grija ce postezi! Ne rezervam dreptul de a modera comentariile care contin limbaj necivilizat sau spam.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.


Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje