The OA- noul serial orginal Netflix pe care nu trebuie sa-l ratam

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*articolul poate contine spoilere

Fara nicun fel de promovare aproape, Netflix a lansat pe 16 decembrie  proiectul secret The OA, creat de Zal Batmanglij si Brit Marling cu Brit Marling, Emory Cohen, Patrick Gibson, Brandon Perea, Ian Alexander, Brendan Meyer si Jason Isaacs. 

Structurat in 8 capitole, serialul incepe cu un video disturbing cu o femeie care se arunca de pe un pod, acesta fiind de fapt si teaserul The OA.

Femeia, Prairie Johnson, se trezeste la spital de unde este recuperata de parintii ei, care au identificat-o prin video-ul devenit viral. Asa aflam ca disparuse in urma cu 7 ani de acasa, iar cand disparuse era considerata iremediabil oarba, pe cand acum putea vedea. And the mistery begins...

Prairie se intoarce in comunitatea ei, dar refuza sa spuna ce s-a intamplat parintilor si autoritatilor, in schimb formeaza un grup cu inca cinci persoane carora incepe sa le povesteasca experienta ei, rupta din alta lume.

oa_107_02953r-the-others.jpg

E genul de serial care devine addictive de la inceput si cere un binging cum numai Netflix poate sa ofere, trasformandu-se intr-un thriller-mister ezoteric despre viata dupa moarte, mentalitate de grup, puterea subconstientului si nevoia de apartenenta.

Cei cinci, care merg la acelasi liceu, se strang in fiecare seara sa asculte povestea lui Prairie, The OA, asteptand sa afle  care va fi pana la urma misiunea lor in destinul ei si cum le va afecta propriul parcurs.

Ceea ce i-a adus impreuna nu este antropologia de liceu, ci faptul ca se afla, intr-un fel sau altul, intr-un moment de cumpana - Steve e bully bad boy amenintat cu scoala militara, French e tipul care exceleaza la toate, subminat de mama alcoolica pentru care nu e niciodata suficient de bun, Buck Vu trece printr-un moment complicat in privinta identitatii sexuale, Betty e profesoara care nu poate sa accepte tragedia moartii fratelui geaman si Jesse e un stoner orfan care vrea sa-si schimbe viata.

Urmeaza mister, thriller si pe alocuri fantasy, dar nu vrem sa dam mai multe spoilere.

oa_106_00462r-the-scientist.jpg

Zal Batmanglij si Brit Marling sunt foarte buni povestitori, regia, jocul actoricesc si design-ul sunt impresionante si fac din The OA un serial neasteptat. Cat de satisfacuti veti fi de evolutia povestii si de final depinde de genul de gratification pe care il cautati, dar in orice caz, The OA e genul de serial pe care il asteptam de ceva timp si care cu siguranta merita vazut, chiar si binge-uit.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje