Legion- serialul-trip despre mutanti si nebunie pe care nu trebuie sa-l ratam

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

The Butterfly Effect meets Fargo in noua serie originala FX despre nebunie si putere cu hint-uri de realism fantastic.

Noah Hawley, cel care a imaginat Fargo pentru TV si l-a dus si in lista celor mai bune seriale ale tuturor timpurilor, ne prezinta acum Legion- serial bazat pe unul din personajele mai putin cunoscute Marvel, dar cu un potential imens.

3000.jpg

Acesta spune povestea lui David Haller (Legion) ale carui puteri supranaturale pot fi usor asociate cu o boale mintala- aude voci, vede lucruri pe care altii nu le vad si poate comunica telepatic, printre altele.

Sincer, am fost dintotdeauna sceptici in legatura cu Marvel-urile transformate in seriale, lista de chix-uri este lunga si rusionoasa, insa cand am vazut numele lui Hawley asociat cu proiectul am adaugat instantaneu Legion pe lista noastra de must-see 2017.

Primele doua capitole au fost deja difuzate si ne-au confirmat spusele lui Jeph Loeb ca este “a kind of show Marvel has never done before" si asta datorita reinterpretarii lui Hawley.

Legion e un trip vizual si narativ, dezbracat de scenele conventionale cu super-eroi.

3000__1_.jpg

Te ghideaza inspre locurile intunecate ale mintii lui David Haller, in care te pierzi. E o confuzie misterioasa, care te face sa vrei sa descopri mai mult, creeaza o foame de revelatie si confesiune, pe care n-am mai vazut-o decat poate in primele episoade din The OA. (citeste cronica)

Partea si mai buna este ca Legion are si un umor subtil, negru, care se imbina perfect cu naratiunile impletite si cu ambiguitatea vizuala.

Dan Stevens (Legion) fura serialul si asta pare a fi si intentia autorului. E un personaj atat de departe de imaginea X-Men-ului clasic, incat nu creeaza nevoia de romance, twist sau actiune, desi aceste elemente nu lipsesc.

legion-dan-stevens-aubrey-plaza.jpg

Lui Stevens i se alatura Sydney Barrett (Rachel Keller din Fargo), care face schimb de corpuri cu persoanele care o ating, Jean Smart (Dr. Melanie Bird), care e un fel de mama ranitilor, care protejeaza mutantii vanati si Aubrey Plaza ( Lenny Busker), prietena lui David de droguri, alcool si nebunie, care-l bantuie din cand in cand spunandu-i fel de fel de obscenitati.

Legion e combinatie perfecta de serial psihedelic cu distrusi, poveste violenta de spital de nebuni si SF cu mutanti.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje