Shameless - cronica serial

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Shameless
chiar este un serial care nu are pudori, un show in care au fost adunate personaje care mai de care mai dezinhibate pentru a oferi un spectacol al vietii in care mojicii devin eroi indragiti de spectatori. Da, avem parte de o noua conversie a unor personaje pe care in mod normal le-am blama, dar pe care, in serialul Shameless, le adoram.

Intr-un cartier sarac din Chicago, in mijlocul incercarilor de a plati lumina prin cheta si in furtuna manevrelor de a lua prin modalitati necurate mancare pentru familie, ii avem in centru pe cei din familia Gallagher. Shameless devine prin povestile prezentate un adevarat ghid de supravietuire atunci cand nu ai bani, nu ai job si ai multi membri in familie de care trebuie sa ai grija. Reteta: mult sex, niste droguri, suficient alcool si distractie intr-o familie unita.

Nu conteaza ca trebuie sa imprumuti o batrana, ca afumi tot cartierul cu iarba arsa in tomberoane, ca adopti un copil ca sa mai ai o sursa de venit sau ca profiti de orice slabiciune a vecinilor tai, important e ca orice gest e facut fara rusine spre amuzamentul privitorilor.

Nici vorba de o figura parinteasca, pentru ca in familia Gallagher tatal este alcoolic de profesie, meserie la care exceleaza, iar mama practica abandonul fara remuscari. Astfel, pe linia descendenta, la carma familiei trece Fiona, sora cea mai mare, o figura deosebit de sexi si care e un supererou al treburilor cansice. Totul se desfasoara dupa o rutina la care toti membrii contribuie, fie ca e vorba de colecta, spalat rufe, pregatit mic dejun sau inselatorii pentru a avea ce pune in farfurii la cina. Pe langa Fiona, jucata de Emmy Rossum pe care probabil o stiti din Mystic River, creatorul Paul Abbot (omul din spatele serialului si in forma originala in varianta britanica) a creat un spatiu in care s-au luat figuri care mai de care mai diverse, s-au aruncat in tocanita povestilor hazlii si s-a pus de-o comedie. Toate personajele sunt furnizori de umor pe fundalul unei situatii destul de critice, saracie si familie destramata, aspect care nu pare sa le puna probleme cand vine vorba de distractie, sex in orice cotlon al casei/ orasului si bunadispozitie.

Iar tot ce fac cei din familia Gallagher e cu adevarat contagios, umor si veselie care te baga foarte simplu intr-o atmosfera in care comedia e in dozele potrivite.
Dar ca sa intelegeti de ce Shameless a reusit sa ajunga unul din serialele noastre preferate, trebuie sa-i cunoasteti pe cei care fac lucrurile sa mearga:Fiona: superfemeia care s-a sacrificat pentru fratii ei si care e sexy si cand strange rufele si cand isi taraste tatal beat mort din drum.
Lip: creierul din casa, mintea sclipitoare a tuturor operatiunilor si o sursa constanta de bani pe seama inteligentei sale.
Frank: TATAL, masculul alpha cand vine vorba de doze de bere, dar un misel cand fura alimentelor propriilor sai copii, un adept al teoriilor conspiratiei care si-a facut agora in bar.
Ian: fratele cu inclinatii spre armata, dar si cu alte orientari sexuale despre care stiu doar Fiona si Lip, personaj care duce o viata destul de grea cu barbatii din viata lui.
Debbie: desi are doar 11 ani, Debbie contribuie cat mai mult prin gospodarie si stie cum sa stoarca bani din fonduri umanitare. Un chip angelic care ascunde o minte cu potential machiavelic.
Carl: un terorist la origini, pasionat de tot ce arde, tot ce bubuie si tot ce poate zdrobi un om. Violenta este joaca lui preferata si e un personaj care vine constant cu noi idei distructive.
Liam: pata de culoare din familie, la propriu, pentru ca este singurul copil negru desi mama si tatal sunt albi.Pe langa cei din familie, la umorul fara perdea contribuie si vecinii Kevin si Veronica, obsedatii sexuali, alaturi de o alta minte bolnava in ale sexului, vecina care sufera de agorafobie, Sheila, jucata extraordinar de Joan Cusack. Nu lipseste nici un conflict amoros central, cel dintre Steve si Fiona, personaj misterios care se strecoara in viata familiei Gallagher.

Da, sexul este un element cheie in desfasurarea actiunii din Shameless fiind practicat de toate personajele peste 16 ani si fiind o prezenta constanta in episoadele din serial. Astfel, scenele mai suculente devin o nevoie a serialului fara de care povestea nu ar mai fi la fel.

William H. Macy, actor nominalizat la Oscar pentru filmul Fargo din 1997, este un alt punct de atractie din show prin rolul pe care il face si prin faptul ca reuseste sa creeze un om pe care urasti sa-l iubesti, un mizerabil amarat, dar pe care abia astepti sa-l vezi in urmatoarea scena. 

Shameless e genul de serial care creeaza dependenta, care iti ofera o familie si o poveste la care vrei sa participi pasiv in fiecare seara. Partea buna e ca e deja la al doilea sezon si, daca te apuci acum, ai multe de episoade de recuperat. Asa ca, fara jena, iti recomandam sa bagi in vena niste Shameless.

A vazut cineva si varianta britanica? Cum e?
4 comentarii

Shameless - cronica serial
R3xxx4r
#1 -

Shameless US

Addiction received

Shameless - cronica serial
Cristina
#2 -

Comentariu nou

Shameless UK este muuult mai bun decat remake-ul american. The US version just doesn't feel right with this kind of humor

Shameless - cronica serial
ila
#3 -

Comentariu nou

am vazut eu pilotul in varianta UK. mie mi se pare muuuult mai slab decat US. actorii mi se par de mana a 5-a, sunt mult mai vulgari, pe alocuri de destul de greu de inteles ce spun din cauza slangului. ce pot sa spun, am vazut mai intai varianta US care m-a cucerit de la primul episod so i am sticking to it

Shameless - cronica serial
radu
#4 -

Comentariu nou

Si mie mi se pare k serialul uk este cu mult mai slab decat cel american

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje