Serial: Mica Britanie (Little Britain)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Daca esti fan al umorului englezesc si nu te-ai uitat la nici un episod din Little Britain, foarte urat din partea ta! Nu stii ce pierzi, pentru ca serialul are parte de cele mai demente personaje (desi usor grotesti) si cele mai seci replici care iti vor smulge lacrimi de ras sau doar rasete, dupa caz.

Serialul a fost creat de Matt Lucas si David Walliams, doi comedieni englezi care s-au hotarat prin 2003 sa arate lumii cum este Anglia si sa ne prezinte adevarata fata a britanicilor. Si au facut asta in cel mai pur sens al umorului englez, absurd si cinic. Personajele lor, pe care majoritatea chiar ei le interpreteaza, ar trebui sa fie niste britanici tipici sau cel putin sa intruchipeze cateva stereotipuri.

Astfel, spectatorii se pot delecta cu ilegalitatile lui Vicky, o adolescenta insolenta care te face din vorbe, Emily, un tranvestit neconvingator, concentrat sa faca lady things that ladies do, Andy si Lou, doi prieteni atipici, Marjorie, o tipa dolofana obsedata de prajituri care se ocupa de un grup de oameni la dieta si multi, multi altii, printre care se numara si Daffyd, singurul homosexual dintr-un sat al carui scop pare sa fie acela de a ramane singurul homosexual din sat.
Little Britain are tonul unui documentar, cu un narator (Tom Barker) care le explica spectatorilor situatii obisnuite si locuri emblematice, ca si cand ar fi vorba despre un serial de calatorii - cu ce fel de oameni te vei intalni si unde, daca te decizi sa vizitezi insula. Si naratorul este la fel de plin de dume precum personajele din serial.

Fiecare episod se termina cu o incercare de depasire a unui record mondial, incercare care nu se finalizeaza de cele mai multe din cauza lipsei materialelor necesare (prea putine piese de domino, prea putine oua, o singura cutie de fasole cu care vor sa umple o cada si tot asa).Amuzant sau nu, serialul este departe de a fi politically correct, chiar contrarul uneori. Glumele se fac pe seama persoanelor grase, din medii sarace, cu diverse handicapuri fizice sau mentale sau minoritati. Daca nu tii la astfel de glume, atunci nu le vei aprecia si nici nu te va impresiona serialul.

Asa tras de par uneori, serialul nu a impresionat doar publicul, ci si criticii. In 2004 a castigat 2 premii BAFTA (British Academy of Film and Television Arts), pentru Cel mai bun serial de comedie si Cel mai bun machiaj, si  in 2005 inca doua pentru cea mai buna interpretare si cel mai bun serial de comedie. La acestea se adauga doua premii British Comedy Awards in 2003 si 2004 si un International Emmy in 2006 pentru cel mai bun serial de comedie. Lista completa a premiilor si nominalizarilor o gasiti aici.

Little Britain s-a difuzat la noi pe HBO si TVR 2, dar cum sezoanele s-au incheiat putem spera doar la reluari. In schimb daca sunt amatori prin sala, toate sezoanele sunt disponibile pe Amazon.3 comentarii

Serial: Mica Britanie (Little Britain)
Bogdan
#1 -

Comentariu nou

Uuuuh my god I can't believe u just wrote that!

Best. Show. Ever!

Serial: Mica Britanie (Little Britain)
constandache
#2 -

Comentariu nou

ce mai copiau cei de la vacanta mare acest show

Serial: Mica Britanie (Little Britain)
da
#3 -

@bogdan

Bogdane, tu esti ala de comenteaza pe la Harry P.? Aici sunt de acord cu tine, partial. One of the best...

Zambilici

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje