Serial: Mad Men (Nebunii de pe Madison Avenue)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Dupa un generic cu un sinucigas anonim la costum esti introdus imediat intr-o lume agitata, duplicitara si publicitara. Si daca te uiti la Mad Men (tradus in mod fabulos in "Nebunii de pe Madison Avenue") sunt sanse sa te apuci de fumat, nu de alta dar in acest serial fumatul este un soi de personaj principal.

Dupa fumat, accentul se pune pe Don Draper (Jon Hamm) acest zeu al publicitatii si al relatiilor adulterine din anii '60. Mare creativ la agentia Sterling Cooper, incepe actiunea in forta drept acest cavaler in armura stralucitoare, iubit de toti, dorit de toti, invidiat de toti. Pare sa aiba lumea la picioare, jobul perfect, cravata perfecta, sotia perfecta, amanta perfecta si dantura perfecta, dar ca in orice film nimic nu este perfect.

Acum, nu stiu daca Draper atrage mai mult atentia decat sanii lui Joan Harris, jucata de Christina Hendricks. Batalia este stransa. As pune banii pe sanii lui Joan. Dar cine stie, poate fanii serialului chiar vor sa aiba o privire de ansamblu asupra unei agentii de publicitate si sa afle ce anume face un account sau un art director. Pe langa lungile sedinte de brainstorming alimentate de whiskey.

Sau poate sunt atrasi de intrigi si psihoze si vor sa vada cum se desira imaginea perfecta a fiecarui personaj in parte. Intr-o agentie condusa de un afemeiat, Roger Sterling (John Slattery), si de un boem pasionat de lumea asiatica, Cooper (Robert Morse), nici nu se putea altfel. Tensiunile dintre femei si barbati stau sa explodeze in fiecare scena, toate personajele au o latura ascunsa, daca nu chiar mai multe, unii par cuminti si obedienti cand nu e cazul, unii sunt gay, altii braveaza in van, unii au un trecut dubios si altii vor mai multe, dar societatea nu le permite.Episod dupa episod, afli mai multe despre personajele principale. Le afli slabiciunile si secretele, ajungi sa ii placi pe cei pe care ii antipatizai la inceput, pentru ca pareau prefacuti, si incerci sa uiti ca iti era mila de vreunul dintre ei cand afli ce le poate mintea. Poate Pete Campbell (Vincent Kartheiser), noul account, nu iti va intra in gratii prea curand si poate ca nici secretarele nu iti spun mare lucru, dar de la un punct incolo preferintele se pot schimba.

Ceea ce surprinde si atrage la Mad Men este imaginea societatii anilor '60 pe care o reda serialul. Este impecabil la nivel de costume, coafuri si "traditii", pur si simplu te fascineaza. Asta si faptul ca relatiile intre personaje se complica intr-atat incat nu mai reusesti sa tii pasul cu ultimele barfe.

Serialul este unul al moravurilor usoare, la fel de bine cum este despre publicitate. Se bea, se fumeaza, adulterul este ultima tendinta si rasare de unde nu te astepti.Daca vrei sa afli mai multe despre personaje, arunca un ochi pe biografiile acestora. Vei afla mai multe decat vrei, daca nu ai apucat sa te uiti la serial, sau poate ii vei intelege mai bine.

Oricine se poate transforma intr-un mad men, cel putin unul animat, folosind aplicatia de pe site-ul oficial al serialului.

Serialul poate fi urmarit pe TVR 1, in fiecare luni de la ora 22.00.

mad men
1 comentariu

Serial: Mad Men (Nebunii de pe Madison Avenue)
chinuit
#1 -

Comentariu nou

tare

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje