Serial: Damages / Daune si interese

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

f
Saptamana aceasta a inceput pe AXN sezonul 2 din serialul Daune si interese / Damages, pe care vi-l recomandam daca va plac thriller-ele psihologice cu multa vorbarie legala, cazuri complicate, implicatii politice, sociale si multe dedesubturi.

Ceea ce ne-a placut noua la acest serial (nu a fost subiectul, pentru ca filme cu avocati dedicati pana in panzele albe s-au mai facut) a fost mai intai felul foarte captivant in care incepe actiunea si apoi tensiunea in care reuseste sa te tina pana la sfarsitul seriei. Gaselnita palpitanta a fost crosetarea povestii cu mai multe fire temporale, cel de la timpul prezent desfasurandu-se incet, in scene rare, cea mai mare parte a actiunii avand loc in trecut, croindu-si drum spre "acum", intr-un fel pe care nu reusesti sa il prevezi, pentru ca scenariul Damages are multe carti ascunse in maneca.

Spuneam ca subiectul legal-avocatesc nu ne-a placut teribil, dar in cazul Damages acesta nu este un impediment. Primul sezon al serialului se invarteste in jurul unui unic caz extrem de important al unei firme de avocati, care mai investigheaza, mai santajeaza, mai indoaie legea, avand insa ca tel nobil pedepsirea personajului rau. Din fericire, tema destul de comuna e piperata cu crime, mister si rasturnari de situatie, iar ceea ce ofera un mare plus serialului este felul in care sunt construite personajele sale principale (sustinut de jocul excelent al actritorilor).

Glenn Close joaca rolul directoarei firmei, Patty Hewes, o avocata de litigii fara scrupule, cu relatii, cu multe sfori si fraie in mana, care va face orice sa castige un caz in a carui autenticitate crede, chiar daca aceasta inseamna sa isi saboteze proprii angajati. Pentru rolul sau Glenn Close a castigat doua premii Emmy (Cea mai buna actrita) in 2008 si 2009, si un Golden Globe in 2008.

Celalalt rol principal este tot al unei femei, nu la fel de puternic si bine conturat ca al avocatei Patty Hewes, dar la fel de captivant: tanara si aspiranta Ellen Parsons (jucata de Rose Byrne), corecta, dedicata si cu pretentii la o viata personala in afara firmei de avocati Hewes, care ajunge sa fie singura victima autentica a unui caz  pe care in urma cu 13 episoade nici nu il cunostea. Incurcate-s caile televiziunii de succes, dar Damages a avut parte de scenaristi buni, care au reusit sa faca intriga de altfel complicata a povestii sa decurga natural.

Barbatii sunt in serialul Damages ori proptele din umbra pentru femeile puternice (sotul lui Patty si logodnicul lui Ellen), ori slabiciunea lor in viata de familie (ca in cazul fiului lui Patty si, iarasi, a aceluiasi logodnic al lui Ellen) sau le sunt oponenti, personaje negative, pe care in cele din urma acestea le vor domina (avocatul partii opuse, jucat de Zeljko Ivanek si personajul principal negativ jucat de Ted Danson).

Dupa ce primul sezon s-a terminat cu luminarea unor mistere, dar cu adancirea si promisiunea altora, al doilea sezon a reluat in forta povestea firmei de avocati si a vietilor cam zguduite deja ale celor doua personaje feminine, cu un nou caz, un nou mister, o noua crima si multe jocuri de culise.

Serialul Daune si interese / Damages ruleaza pe postul AXN lunea, de la ora 21:00 (2 episoade), in reluare martea (de la 1:00) si sambata (de la 23:00).
1 comentariu vrei sa comentezi?

Serial: Damages / Daune si interese
Ella
#1 -

Comentariu nou

Unde este serialul?!

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje