10 seriale bazate pe o poveste reala

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cu totii ne uitam la seriale pentru a descoperi povesti noi, incitantate, care sa ne starneasca curiozitatea. Ne punem in pielea personajelor, ne imaginam cum ne-am descurca in locul lor sau ne enervam atunci cand nu suntem de acord cu actiunile lor.

Dar oare cati dintre noi ne gandim ca unele seriale sunt bazate pe o poveste reala?

Iata mai jos o lista cu seriale bazate pe fapte reale.

Scorpion

Este un serial american de televiziune produs de CBS incepand cu anul 2014. Acesta este bazat pe viata lui Walter O’Brien, un hacker cu un IQ de 190. La varsta de 13 ani, O’Brien reuseste sa acceseze serverele NASA, de unde isi printeaza niste schite pentru a le atarna pe perete.

In serial, Walter O’Brien isi alcatuieste o echipa de genii cu care reuseste, folosindu-se de genialitatea lor,  sa duca la bun sfarsit misiuni de salvare imposibile.

Walter O'Brien este, de asemenea, un consultant al producatorilor serialului.


Sursa foto

Bones

Serialul aflat la al 11lea sezon prezinta povestea doctoritei Kathy Reich's, un renumit antropolog, care ajuta la indentificarea cadarelor atunci cand, practic, acestea par imposibil de identificat.

In serial, Kathy Reich's este portretizata de personajul principal, Temperance Brennan, care lucreaza impreuna cu o agenta FBI si o ajuta pe aceasta la identificarea cadavrelor, atunci cand nimeni altcineva nu reuseste sa o faca.                         

Kathy Reich's este, de asemenea, unul dintre producatorii serialului.


Sursa foto

Scandal

Intreaga poveste a serialului se contureaza in jurul lui Judy Smith,  un expert in gestionarea crizelor de imagine. Aceasta a devenit cunoscuta dupa ce a lucrat pentru George W. Bush sau Monica Lewinski, ajutandu-i sa-si gestioneze scandalurile in care erau implicati.

Olivia Pope, personajul principal al serialului, urmeaza acelasi traseu in cariera ca Judy Smith, renuntand la functia de director de comunicare la Casa Alba pentru a-si infiinta propria firma de gestionare a crizelor de imagine.


Sursa foto

Boardwalk Empire

Produs de HBO, serialul spune povestea lui Enoch L. Johnson (in serial Enoch “Nucky” Thompson) un politician corupt, traficant de bautura si lider al orasului Atlantic City in perioada prohibitiei (1920 – 1930).

Serialul, castigator a patru premii Emmy si un Glob de Aur, respecta cu acuratete datele istorice, pana si infatisarea unora dintre actori fiind asemanatoare cu realitatea.


Sursa foto

Band of Brothers

Serialul produs de Steven Spielberg si Tom Hanks este bazat pe cartea cu acelasi nume, scrisa de profesorul  Stephen Ambrose, pe baza cercetarilor efectuate de acesta si a interviurilor luate veteranilor de razboi.

Serialul recreaza in mod dramatic bataliile la care a luat partea "Easy Company", una dintre unitatile de elita ale armatei SUA, in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Fiecare episod cuprinde mici interviuri cu veteranii "Easy Company", care au supravietuit razboiului.


Sursa foto

The Pacific

Produs de Steven Spielberg, Tom Hanks si Gar Goetzman, serialul vine ca o completare la "Band of Brothers", insa, de aceasta data actiunea se concentreaza pe trei puscasi marini americani, care au luptat in al Doilea Razboi Mondial, in Pacific.

Serialul este bazat pe memorilie a doi dintre soldatii implicati in lupta, Eugene Sledge si Robert Leckie.

Un alt amanunt interesat este ca, inainte de inceperea filmarilor, actorii au trebuit sa indure duritatea unei tabere de antrenament, iar timp de 10 luni, cat au durat filmarile, acestia s-au confruntat cu o caldura insuportabila, ploaie si umiditate.


Sursa foto

Controverse - seriale despre care se spune ca au la baza povesti reale, dar nu este nimic confirmat oficial.

Fargo

Serialul prezinta o serie de crime care au loc intr-un orasel din Minnesota, orchestrate de un criminal violent, pe nume Lorne Malvo.

Desi la inceputul serialului apare un disclaimer care ne avertizeaza ca ceea ce urmeaza sa vedem sunt intamplari reale, care s-au petrecut in respectivul oras, se pare ca nimic nu este adevarat.
Intr-un interviu, producatorul serialului, Noah Hawley, a declarat ca nimic din ce se intampla in serial nu este real si ca totul este fictiune.


Sursa foto

The Kennedys

Serialul prezinta istoria controversatei familii Kennedy, care a dat si unul dintre presedintii american, John F. Kennedy. Unul dintre numele cele mai cunoscute care apare in serial este Kate Holmes.

Desi isi doresc sa prezinte evenimentele exact asa cum au avut ele loc, producatorii serialului au fost acuzati de istorici ca nu respecta acuratetea faptelor si ca prezinta familia Kennedy altfel decat a fost ea in realitate.


Sursa foto

Manhattan

Desi serialul isi doreste sa prezinte povestea din spatele proiectului Manhattan, cel care a dus la dezvoltarea primei arme nucleare, personajele care apar in serial sunt fictionale, neavand legatura cu realitatea.


Sursa foto

True Detective

Serialul prezinta povestea a doi detectivi care cerceteaza cazul unui criminal in serie timp de 17 ani.

Desi scenaristul serialului, Nic Pizzolatto, este recunoscut ca un scriitor de fictiune, iar acesta nu a afirmat niciodata ca serialul ar fi inspirat din realitate, cei de la Vice au facut niste investigatii si, se pare, ar exista unele asemanari intre crimele care au loc in serial si crimele dintr-un orasel din Louisiana.

Voi mai stiti si alte seriale bazate pe o poveste reala?Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje