True Detective 2 - la fel de bun ca primul, dar o alta mancare de peste

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Da, cel de-al doilea sezon al serialului True Detective nu se aseamana deloc cu primul. Nu putini au fost cei care s-au plans de acest lucru, desi cu totii stiam ca exact asa se va intampla. Dar, sezonul 2 nu este cu nimic mai prejos decat primul.

In noua serie lipseste "dansul" dintre Woody Harrelson si Matthew McConaughey. Nici macar nu exista doua persoanje intre care sa existe si sa se manifeste acel magnetism/chimie sau acele discutii filozofice ametitoare.

De aceasta data avem 4 persoanje ratacitoare, care incearca sa dezlege o crima bizara, cu un cadavru care se plimba prin oras si care cauzeaza o isterie generala cand este descoperit accidental, odihnindu-se pe o banca, privind in intuneric cu ochelarii de soare pe nas.

Spuneam ca nu exista acea chimie intre personaje, dar fiecare dintre cei 4 este in sine un puzzle complex, cu un background prezentat pe larg in primul episod.

Poate de aici si plictiseala pe care si-au exprimat-o unii fata de primul episod.

2

Acest lucru se corecteaza in urmatoarele doua episoade (cei de la HBO Romania au avut amabilitatea de a ne pune la dispozitie, spre vizionare, primele 3 episoade din serial), cand personajele principale incep sa interactioneze unele cu altele mult mai intens.

De asemenea, firele intregii povesti se incurca si mai tare, iar sfarsitul celui de-al doilea episod este la fel de socant ca finalurile cu care ne-a obisnuit Game of Thrones

Dar sa povestim un pic despre cele 4 personaje

Pentru a rezolva o crima cel putin bizara, au fost adusi trei politisti din trei orase diferite: detectivul Ray Velcoro (Colin Farrell), seriful Ani Bezzerides (Rachel McAdams) si ofiterul de circulatie Paul Woodrugh (Taylor Kitsch). Unul mai fucked up decat altul.

Velcoro e macinat de alcoolism, coruptie si are un trecut traumatizant, fiind tatal unui copil despre care nu stie (si nici nu vrea) daca este cu adevarat al sau.

Totodata, facand parte dintr-un departament de politie in care plicurile cu bani sunt o practica normala pentru diluarea legilor, Velcoro se afla in buzunarul unui mafiot local care planuieste sa-si duca afacerile la urmatorul nivel si sa le faca legale.

Vince Vaughn, il joaca pe interlopul Frank Semyon, cel care are o relatie aproape frateasca cu Velcoro si care doreste sa se "pensioneze" in legalitate.

Planul ii este dat peste cap cand unul dintre partenerii sai dispare impreuna cu cateva milioane de dolari din banii de "pensie".

3

Astfel, Frank este rasturnat din ierarhie, pana aproape de ultimele trepte si risca sa piarda tot. Velcoro este una dintre putinele sale sanse de a gasi vinovatul si de a indrepta situatia.

Bezzerides e un serif dur din districtul Ventura, o femeie cu care nu vrei sa te pui, decat daca vrei sa-ti pierzi cei cinci litri de sange in mai putin de un minut (dupa cum se recomanda si ea la un moment dat).

Trecutul politistei este perforat adanc de jocuri de noroc si alcoolism. Pe undeva se aseamana cu Velcoro, cu care va ajunge sa si faca echipa si sa dezvolte chiar o simpatie reciproca, chiar daca Bezzerides este corectitudinea intruchipata, iar personajul lui Farrell se afla exact la polul opus.

Ultimul din aceasta schema este ofiterul Woodrugh, jucat de Taylor Kitsch, un politist bataios, care fuge de propriul trecut, cu tendinte suicidare, inchis in el si care refuza sa fie sincer cu propria persoana, negand evidentul.

Toate aceste persoanje se amesteca intr-o poveste a la Lynch, incercand in primul rand sa-si rezolve problemele din viata personala in timp ce intra in contact cu lumea extrem de ciudata si perversa a cadavrului ambulant, de care va spuneam la inceput, si care se dovedeste a fi un politician cu nume de fantoma: Casper.

1

Cel de-al doilea sezon va fi regizat de mai multi regizori, dintre care ii amintim pe Justin Lin (Fast and Furious, Star Trek 3) si danezul Janus Metz.

Atmosfera este la fel de intunecata si apasatoare, chiar deprimanta, ca in primul sezon, mai ales daca tinem cont si de motto-ul noului serial: "We get the world we deserve."

4

De asemenea, muzica este aleasa excelent si contribuie si ea la atmosfera misterioasa, decadenta, aproape apocaliptica din True Detective 2.

In concluzie, noul sezon din True Detective este cu totul alta mancare de peste, dar un serial foarte bun, jucat superb, regizat cu multa atentie la detalii si cu un scenariu care te tine tot timpul cu nervii si curiozitatea intinse la maximum. 

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje