The Witch - cel mai bun film de groaza al anului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

In incheierea celei de-a treia editii Dracula Film Festival, a fost proiectat cel mai bun film horror al anului: The Witch.

Filmul reprezinta primul lungmetraj al regizorului Robert Eggers si straluceste la toate capitolele. Este jucat exceptional de cei 6 actori (Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie, Harvey Scrimshaw, Lucas Dawson, Ellie Grainger), are un scenariu gandit excelent, care te tine in suspans chiar si dupa ce se termina filmul si este filmat superb.

Frica iti intra ti se instaleaza in oase chiar din primele minute, cand ni se arata cateva fragmente infioratoare din ritualul unei vrajitoare.

1.jpg

Apoi, filmul inainteaza incet, intr-o atmosfera teribila, in care suspectezi pe toata lumea si in care te astepti sa se intample lucruri teribile. Scenele de “groza” sunt putine, dar de un impact traumatizant, fara sa fie prea sangeroase. De fapt, momentele de “calm” din film sunt si mai infricosatoare.

2.jpg

Pe scurt: filmul spune povestea unei familii de colonisti din America, ce prefera sa se excomunice si sa traiasca izolata la marginea unei paduri, departe de plantatie, ducandu-si viata cu multa modestie si fara sa iasa din cuvantul Domnului.

In ciuda credintei lor puternice, de nezdruncinat, la scurt timp, acestia sunt “testati” - cel mai tanar membru al familiei disparand fara urma. Din acest punct, totul se faramiteaza, iar membri familiei incep sa se suspecteze intre ei, ca ar asculta si face voia “necuratului”.

In tot acest timp, cineva ii priveste din padure zambind malefic, pe parcurs ce cosmar familiei de puritani creste din ce in ce mai mare si fiecare isi arata adevarata fata de pacatos…

Indiferent daca sunteti sau nu fani ai genului, The Witch este de vazut, pentru ca este un film exceptional, ce va va bantui noptile mult timp dupa ce-l veti fi vazut.

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje