The Grand Budapest Hotel, comedia cu o distributie de vis care ne-a intrecut asteptarile

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Umor, pe alocuri negru, lux, intriga, rasturnari de situatii, momente dramatice ale unei istorii pe care nu trebuie sa o uitam si interpretari exceptionale ale unor actori celebri (Saoirse Ronan Ralph Fiennes Edward Norton Willem Dafoe Jude Law Bill Murray Owen Wilson Léa Seydoux Adrien Brody Harvey Keitel Tom Wilkinson F. Murray Abraham Jason Schwartzman Jeff Goldblum Tilda Swinton) e ceea ce are filmul The Grand Budapest Hotel.

Filmul, regizat de Wes Anderson, prezinta o poveste din Europa anilor 1920 personajul principal fiind un angajat al unui hotel faimos care se imprieteneste la catarama cu un tanar angajat.

Gustave H este un portar legendar la un mare hotel european din perioada interbelica care il instruieste pe Zero Moustafa, hamalul hotelui, drept urmare devin prieteni si la bine si la rau. Cand o pictura renascentista este furata, iar unul din personajele cheie moare - viata tuturor este afectata.

Cu intentia sa nu dezvaluim prea multe, ci doar sa va facem "pofta" sa mergeti la cinematografe va spunem ca desi sunt multe personaje, fiecare isi are locul lui si apar la momentul potrivit. Nu exista nimeni in plus, ci fiecare adauga "sare si piper" actiunii, dar cel  mai important e ca toti graviteaza in jurul lui Gustave H.

Cine este Gustave H?

Un angajat model, un sef atent, parte din Budapest Hotel, un amant perfect pentru doamnele batrane si influente, un poet, un romantic si un mare iubitor de parfumuri si alte lucruri scumpe. De asemenea, reuseste sa se transpuna in figura paterna pentru Zero, care a fost nevoit sa plece din tara lui cand a izbucnit razboiul si a ramas fara familie.

Sursa foto: Gustave H si doamna D                                                              Sursa foto: Gustave si admiratoarele

Cine este Zero?

Initial un personaj misterios, un patron al unui hotel care e pe cale sa devina o ruina, dar care in urma cu cativa ani a avut noroc. Zero se intoarce in timp ca sa ii povesteasca unui scriitor cum a ajuns sa detina Budapest Hotel. Rolul sau este bine construit incat ai impresia ca iti spune chiar tie ce s-a intamplat, simti ca faci si tu parte din marele tablou.

Zero isi ajuta seful sa scape din situatii complicate, dar in acelasi timp traieste si o intensa poveste de dragoste cu Agatha, o femeie exceptionala de altfel.

Sursa foto: Zero                                                                                              Sursa foto: Zero si iubita lui Agatha

Restul personajelor vin doar ca sa ii scoata in evidenta pe Gustave si Zero. Fie ca vorbim de fiul lacom al contesei (foto 2), care incearca sa scape de cei doi, de politie care ancheteaza sau de restul angajatilor de la marile hoteluri care fac parte din societatea secreta a cheilor incrucisate, care ii ajuta pe cei doi fugari.

Sursa foto                                                                                                          Sursa foto

Sursa foto: Avocatul care incearca sa descurce itele                                   Sursa foto: Membri ai The Society of the crossed keys

Ce ne-a placut...

  • Intreaga poveste prezentata in film
  • Jocul actorilor si modul in care sunt prezentate personajele
  • Umorul care transpira din replici si situatii, chiar daca pe alocuri este negru.
  • Faptul ca nu este rupt de realitate si sunt scene in care i se aminteste spectatorului de oroarea razboiului

In concluzie...

The Grand Budapest Hotel este un film pe care trebuie neaparat sa il vedeti. Va fi un film de referinta pentru cultura voastra cinematografica si cei carora le-au placut Moonrise Kingdom vor adora si acest film.

Sursa thumb

Pe aceeasi tema:Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje