The Equalizer, filmul de actiune cu Denzel Washington in rolul eroului modern care iti arata ca razbunarea e dulce

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Numele lui Denzel Washington din distributie a fost suficient ca sa ne convingem ca e cazul sa vedem The Equalizer. Faptul ca a fost regizat de Antoine Fuqua, al carui nume sta si in spatele filmelor Training Day, Olympus has Fallen, a fost un bonus.

Filmul prezinta o poveste de razbunare, unde veti vedea multe scene de actiune. Denzel Washington este militar de comando care si-a inscenat moartea pentru un trai de pensionar linistit in Boston si care iese de sub acoperire atunci cand se rafuieste cu mafia rusa pentru a salva o fata.

Initial povestea curge lin, romantat putin, dar respecta reteta clasica: eroul este marcat de o experienta trista si acum traieste doar prin prisma amintilor si incearca sa isi ispaseasca cumva greselile ajutandu-i pe cei din jur.

Robert McCall este trecut de prima tinerete, angajatul simpatic si preferat de colegi, care isi duce zilele intr-o rutina de la care, in aparenta, nu se abate. Insa...dincolo de toate astea observa cand cei saraci sunt nedreptatiti si actioneaza pentru a readuce echilibrul.

Sursa foto

Adevarata actiune incepe in momentul in care apar in scena personaje din mafia ruseasca, care se ocupa, printre alte afaceri ilegale, si de prostitutie.

Sursa foto

In incercarea de a o apara pe Terri - Alina, interpretata de Chloe Grace Moretz, Robert devine o adevarata masina de ucis.

Sursa foto

In ciuda scenelor de violenta nu esti pus in situatia de a inchide ochii, ca poate e prea mult, ci ajungi sa empatizezi (logic) cu eroul.

Ce ne-a placut...

  • Ca in proportie de 80% scenariul a fost construit realist. Eroul nu a fost hiperbolizat, ci i s-au atribuit trasaturile unei persoane cu mai multe calitati, decat ar avea un om obisnuit
  • Simti si tu satisfactia razbunarii, pentru ca uneori razbunarea e dulce

  • Apreciezi ca intr-o lume nedreapta exista totusi cineva care sa faca dreptate
  • Personajele aparent fara speranta ajung sa spere si sa isi indeplineasca visele

Ce nu ne-a placut...

  • Pe alocuri e o poveste clasica, cu actiunea lineara, cu un final predictibil
  • Lipsa detaliilor despre personajul principal, o constructie superficiala pe alocuri, care solicita intuitie din partea telespectatorului

In concluzie...

The Equalizer este un film care merita vazut, pentru ca nu o sa va para rau. Mai multe detalii despre programul cinematografelor unde este difuzat saptamana asta gasiti aici.

Sursa foto, sursa thumb
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje