SpongeBob, Aventuri pe uscat! - un film pentru copii drogati

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nu, nu era niciun copil drogat in sala de cinema, dar dupa cele 90 de minute de explozii 3D colorate, de tripuri de toate felurile, de aventuri atat de absurde incat e greu de crezut ca n-au fost inventate la o sindrofie cu LSD, creierele noastre erau intocmai ca al lui SpongeBob: vata de zahar.

Dar, ma rog, noi suntem batrani, avem alta toleranta si e posibil sa vedem anumite lucruri acolo unde ele nu exista cu adevarat... Cu siguranta copiii din sala de cinema nu s-au gandit la ecstasy atunci cand Bob si Patrick fac o supradoza de zahar... Nici macar nu cred ca s-au gandit ce anume ar putea sa contina acei Krabby Patties de dau o dependenta atat de mare printre locatarii din Bikini Bottom (mda, personajul principal este o bucata de burete care locuieste intr-un loc numit Fundul in Bikini, speculati voi pe aceasta tema, daca vreti). 

Sa revenim la filmul nostru: SpongeBob - Aventuri pe uscat, care ne arata ce se intampla cand "hamburgerii" Krabby Patties dispar - toata lumea intra intr-un fel de sevraj, cu totii innebunesc si li se schimba radical comportamentul. Hmmm, ati vazut Requiem for a Dream

Povestea are niste intorsaturi, niste sucituri, de te doare capul, la propriu. E mai ceva ca in Interstellar! Bob si Plankton ajung sa calatoreasca in timp, iar efectele vizuale in 3D folosite pentru ilustrarea tunelului temporal sunt atat de psihedelice, incat am crezut ca o sa cad de pe scaun.

Ok, sa zicem ca am eu o sensibilitate la ochi, dar scena in care cei doi se intalnesc cu delfinul Bubbles care vegheaza dintr-o piramida din spatiu asupra galaxiei noastre si trage cu lasere prin gaura din crestetul capului, este... mindfuck (scuzati-mi engleza).

Dar, stati, caci mai spre sfarsit actiunea se muta in lumea reala, pentru ca eroii nostri sa ajunga sa se lupte cu Piratul Burger-Beard (Antonio Banderas) in niste scene suprarealiste ce imbina The Avengers cu videoclipul lui Robbie Williams - Go Gentle.

Bine, daca tocmai va pregateati un bong (vorba vine), poate ca o sa dati fuga la cinema sa vedeti filmul, dar copiii din sala nu pareau prea amuzati de ce se intampla pe marele ecran.

Nu am recomanda SpongeBob, Aventuri pe uscat ca pe un film pentru copii, pentru ca e pur si simplu incarcat cu mult prea multe aluzii la droguri, cu o poveste intortocheata, greu de urmarit pentru un copil, si cu efecte speciale foarte obositoare.

Am parasit sala simtindu-ne ca si cand am fost supusi unei spalari pe creier, dar, in acelsi timp, gasindu-ne in imposibilitatea de a ne scoate din cap melodia retardanta:
2 comentarii

SpongeBob, Aventuri pe uscat! - un film pentru copii drogati
Ana
#1 -

Melodia retardanta

Cuvantul 'retardant' nu exista..just sayin'

SpongeBob, Aventuri pe uscat! - un film pentru copii drogati
gabi
#2 -

Comentariu nou

dar stii la ce se refera, deci, e ok... just sayin'

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje