Spectre - James Bond, un zmeu care danseaza pe furtuna

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Am mers sa il vedem pe James Bond in filmul SPECTRE, regizat de Sam Mendez, acelasi care a regizat si Skyfall.

Specter este cel de-al 24-lea film din celebra serie James Bond si cel de-al patrulea film cu actorul Daniel Craig in rol principal, dupa Casino Royale (2006), Quantum of Solace (2008) si Skyfall (2012).

Filmul porneste de la un mesaj criptic din trecut, care il trimite pe agentul 007 intr-o misiune distructiva in Mexico City, iar apoi in Roma, unde o intalneste pe Lucia Sciarra (Monica Bellucci), frumoasa vaduva a unui criminal ticalos.

Chimia dintre cei doi are ceva scantei, dar apare pasager, in cele cateva secunde de amor.

 „Filmul acesta are o individualitate pronuntata, revenind totodata la ce s-a petrecut inainte in filmele Bond din anii ’60-’70”, spune Daniel Craig.

Regizorul a povestit intr-un interviu ca „Spectre” aminteste de clasicele filme Bond in ceea ce priveste masinile, tonul, lumina si chiar croiala costumului agentului 007. „De asemenea, am vrut sa ne reintoarcem la acel farmec old-school dat de acele locatii fantastice, care par din alta lume”, mai declara regizorul.

Apropo de asta, un mare plus al filmului sunt locatiile, dupa cum urmeaza.

Locatii

Totul incepe cu un festival nemaipomenit dintr-un oras din America Latina: Mexico City si Ziua Mortilor. Un decor grandios cu sute de oameni costumati.

Roma a fost aleasa pentru „istoria sa si atmosfera intunecata si prevestitoare de rau – mai ales cand e vorba despre arhitectura fascista a anilor ’20 si ’30. Exista acolo ceva misterios si intimidant”, spune regizorul.

La celalalt pol, Bond isi desfasoara relatiile romantice in Africa de Nord, Tangier si desertul Sahara.

O parte din actiune se petrece chiar in capitala Marii Britanii – Londra.

„Aceste cinci locatii va vor face sa intelegeti de ce filmul a fost atat de dificil de realizat, de ce a fost atat de obositor si de ce au durat filmarile." spune Mendez.

Pare ca scopul celor implicati a fost sa scoata un Bond mai reusit decat Skyfall, despre care am scris aici.

Au reusit la nivel vizual, insa nu si in ceea ce priveste coloana sonora, caci cu greu vor gasi ceva care sa o detroneze pe Adele cu al sau cantec Skyfall.

Puncte slabe

Filmul pare prea lung - 148 de minute.

Lea Seydoux e frumusica foc, dar nu pare pusa in valoare de regizor; oricum nu are acel sex-appeal al fetelor Bond de altadata.

Per total, filmul e un melanj intre ce a fost odata Bond ridicat la puterea lui 2015. Ah, masinile! - intra la puncte forte, aveti ce admira pe marele ecran. Bond conduce un Jaguar C-X75.

Povestea

Un mesaj criptic din trecut il trimite pe James Bond intr-o misiune distructiva in Mexico City si, ulterior, in Roma, unde o intalneste pe Lucia Sciarra, frumoasa interzisa, vaduva a unui criminal ticalos.

Bond se infiltreaza intr-o intalnire secreta si descopera existenta unei organizatii criminale cunoscute sub numele de SPECTRE.

Intre timp, in Londra, Max Denbigh (Andrew Scott), noul sef al Centrului pentru Securitate Nationala, pune la indoiala actiunile lui Bond si contesta relevanta MI6, condusa de M (Ralph Fiennes).

Bond ii recruteaza pe ascuns pe Moneypenny (Naomie Harris) si pe Q (Ben Whishaw) pentru a-l ajuta sa o caute pe Madeleine Swann (Léa Seydoux), fiica vechiului sau nemesis Mr. White (Jesper Christensen), care ar putea sa detina cheia pentru descurcarea retelei SPECTRE. Ca fiica a unui asasin, ea il intelege pe Bond intr-un mod in care majoritatea celorlalti nu o pot face.

In vreme ce Bond se aventureaza inspre inima SPECTRE, el afla de existenta unei conexiuni intre el si dusmanul pe care il cauta, jucat de actorul Christoph Waltz.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje