Southpaw, lovitura de stanga - un film ce-ti rupe sufletul in doua

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Dupa rolul din Southpaw, toata lumea vorbeste deja despre un Oscar pentru Jake Gyllenhaal. Atat de bun este in acest film, ce ar fi putut sa treaca total neobservat daca actorii nu ar fi facut un joc exceptional.

Povestea in sine este o drama ce pare mai mult un colaj format din tot felul de alte filme cu box: de la Rocky la Million Dollar Baby si The Fighter. Insa, mica-mare diferenta este ca, de la un punct incolo, luptele din ring trec in plan secund, iar accentul cade pe lupta pe care Billy Hope (Jake Gyllenhaal) o da pentru a-si recastiga fetita, pentru a deveni un tata responsabil.

Luptele care se dau in interiorul lui Billy sunt mult mai dramatice si imprevizibile, decat cele din ring. Si, de multe ori, discutiile dintre Billy si Leila (fetita minune a Hollywood-ului, Oona Laurence) iti rup sufletul in doua.

Dar asta nu inseamna ca scenele de lupta din film nu sunt intense sau spectaculoase. Ele sunt realizate senzational, regizorul Antoine Fuqua reusind sa-si bage spectatorii in corzi si facandu-i de cateva ori sa se fereasca instinctual de pumnii aruncati de adversarii lui Billy. 

De asemenea, Forest Whitaker, in rolul antrenorului Tick Willis, ii va face pe multi care vad filmul sa-si doreasca sa se apuce de acest sport, pe care Willis il compara cu sahul.

Evolutia filmului este oarecum previzibila (cu cateva surprize), respectand un scenariu de film in care eroul este facut KO si pus in pozitia dificila de a o lua de la capat, de pe cea mai de jos treapta, pentru a-si face din nou loc in varf.

Insa, asa cum spuneam, surpriza vine de la dedicarea actorilor (Gyllenhaal a pus pe el 7 kilograme de muschi si, timp de 4 luni, s-a antrenat intens in ring), de la chimia dintre Jake si Oona (ai spune ca cei doi sunt tata si fiica si in viata reala) si de la scenele cu adevarat emotionante, jucate cu mult realism, si care fac ca in tot acest context, boxul sa fie doar un pretext.

Un lucru este sigur, Jake Gyllenhaal a devenit unul dintre cei mai interesanti si talentati actori de la Hollywood, iar Southpaw este o dovada in plus a acestui lucru.

Mergeti sa-l vedeti si o sa iesiti din sala de cinema ca dupa o lupta intensa, in care sufletul v-a fost rupt in doua, iar arbitri v-au dat castigatori la puncte.

Fun fact: Eminem a fost vizat pentru rolul principal, existand foarte multe paralele intre viata lui si cea a lui Billy Hope (mai ales din punctul de vedere al relatiei cu fiica sa). Dar, pana la urma, Eminem a luat decizia inteleapta de a se limita la a asigura coloana sonora… una de exceptie.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje