Northmen: Saga Vikingilor - un film elvetian cu vikingi ce pare facut la Hollywood

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Filmul care a inchis cea de-a doua editie a festivalului Dracula a fost o poveste cu vikingi, proiectata in avanpremiera extraordinara in Romania (filmul va urca pe marile ecrane abia pe 14 noiembrie): Northmen - Saga Vikingilor.

Chiar daca este un film elvetian, filmat in Africa de Nord si Germania, cu actori adunati din toata Europa, Northmen pare mai degraba facut la Hollywood si are toate ingredientele pentru un blockbuster ca la carte... mai putin chestiile siropoase.

Un scurt sinopsis ca sa va faceti o idee despre ce se intampla:

Un grup de vikingi este exilat de propriul rege si isi cauta un teritoriu unde sa poata trai liberi. Insa, o furtuna teribila le scufunda corabia si acestia se trezesc naufragiati in Scotia, un taram ostil, unde un rege lipsit de scrupule ii va trimite pe cei mai temuti mercenari ai sai (Lupii Carpatilor) sa-i vaneze.

Singura modalitate prin care vikingii pot sa supravietuiasca este sa ajunga la fortareata Danelagh, o misiune deloc usoara. In aceasta calatorie, oamenii nordului vor fi acompaniati de fiica regelui Scotiei, luata ca prizonier, si de un calugar luptator.

Totul pare mai degraba scenariul pentru un joc pe calculator. Asa si este, un film usor de consumat, cu doze bune de suspans si actiune. Ca si in cazul lui Dracula Untold, daca nu va bateti capul sa gasiti ancore istorice, totul functioneaza de minune.

O surpriza pentru iubitorii genului death metal este faptul ca il vor putea vedea intr-un rol principal si pe suedezul Johan Hegg, solistul vocal al trupei de death metal Amon Amarth.

Scenariul este slabut, regia in schimb este inspirata, actorii sunt carismatici, chiar daca unii sunt destul de neplauzibili, iar scenele de actiune sunt realizate bine, a la Hollywood.

Cu alte cuvinte, daca va plac filmele cu vikingi, cu cafteala medievala, muzica death metal si mituri nordice, Northmen e ce va trebuie.

Saga Vikingilor va intra in cinematografele din toata tara in data de 14 noiembrie 2014.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje