Nightcrawler - secretul stirilor de la ora 5, o reprezentatie de Oscar a actorului Jake Gyllenhaal si, posibil, cel mai bun film al anului 2014

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nu, n-am idee despre cat de mult va place sau nu va place de Jake Gyllenhaal, insa stiu sigur ca reprezentatia lui din Nightcrawler a schimbat orice idee as fi avut despre el pana atunci, fie ea si prea putin conturata.

Pentru rolul din Nightcrawler, actorul s-a pregatit foarte intens, a slabit 10 kilograme si probabil si-a exersat privirile intruzive destul de intens pentru ca acesta apare pe marile ecrane cu o atitudine nemaivazuta pana acum.

Jake il interpreteaza pe Louis Bloom, un tanar foarte hotarat si stapan pe sine care reuseste in toate scenele in care este pus sa castige orice batalie in contradictoriu fiind foarte analitic, pragmatic si stapan pe situatie.

Acest Louis, rupt din lumea oamenilor care stiu ce vor si fac tot posibil sa ajunga acolo, locuieste in L.A-ul zilelor noastre si incearca sa-si gaseasca o meserie si un drum in viata, fiind pregatit sa accepte, in principiu, orice fel de job si orice responsabilitate. Dupa cateva refuzuri, acesta ajunge sa descopere "nightcrawling-ul".

O profesie noctura destinata freelancerilor care filmeaza accidente, coliziuni si tot felul de tragedii. Aceste video-uri fiind apoi vandute pe multi bani televiziunilor de top din tara.

Louis se dovedeste a fi individul ideal pentru un astfel de job, fiind foarte hotarat si gata sa renunte la orice si oricine pentru un video bun. Dupa cateva reusite si primii bani pe care-i castiga acesta isi doreste din ce in ce mai multa aventura si adrenalina.

Se "preface" ca ar fi cel mai bun, isi angajeaza un intern pe care-l manipuleaza si tradeaza in final si incepe sa intre intr-un cerc vicios, din care probabil, nu va iesi foare curand.

Dupa o introducere foarte intensa si putin cam lunga, Louis are "norocul" de a filma un incident armat in timp ce se petrece. Alege sa nu sune la politie ci sa intre in casa si sa filmeze victimele si locuinta pentru a se asigura ca este primul si singurul care detine asemenea material.

De aici lucrurile o iau razna, la fel si personajul nostru, care, din dorinta de a fi cel mai bun isi tradeaza partenerul, minte politia si manipuleaza adevarul in favoarea lui.

Nightcrawler critica foarte elegant felul in care televiziunile si media din zilele noastre prezinta o realitate distorsionata, de multe ori lasand undeva in spate adevaratele motive ale accidentelor si tesand in jurul lor alte povesti socante.


Sursa foto

A face rating inseamna a prezenta stiri care socheaza vizual si nu numai iar exemplul din finalul filmului este probabil primul dintr-o serie lunga de astfel de incidente.

Nightcrawler-ul Louis reuseste sa faca bani si sa-si construiasca o cariera din nimic intr-o societate insetata de breaking news si probabil il vom vedea si in Nightcrawler 2 cat de curand.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje