Legenda lui Tarzan: jungla, lupte, romanta si o coloana sonora impecabila

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Regizat de David Yates, Legenda lui Tarzan nu putea decat sa fie un film grandios 3D cu efecte speciale care sa bucure pupila, batai ca la carte si o coloana sonora pe masura compusa de Rupert Gregson-Williams si Hans Zimmer.

David a mai regizat 4 parti ale lui Harry Potter (Harry Potter and the Deathly Hallows - partile 1 si 2, Harry Potter and the Half-Blood Prince, Harry Potter and the Order of the Phoenix), de unde a luat / pastrat atmosfera aceea in tonuri de gri si albastru, raceala ploii si grimasele macro ale protagonistilor. Pe scurt, a pastrat ce trebuie si a adaugat niste jungla, alaturi de miscari de bataie care sa te faca sa te dai putin in spate pe scaunul de cinema.

Ce sa mai, ne-a placut. Suficient de lung, suficient de scurt. Nici prea cheesy, nici prea mult sange. Un film echilibrat de la un regizor echilibrat care nu a facut abuz de glumite, desi ar fi putut.

Am simtit si un aer de Tarantino acolo. Modest, ascuns in luptele sangeroase si in Samuel Jackson.

Nota 10 pentru alegerea actritei Margot Robbie pentru a o interpreta pe Jane. E-atat de frumoasa, suava si salbatica incat iti curg ochii, indiferent daca esti femeie si barbat.

La fel putem spune si despre fizicul lui Tarzan / John Clayton interpretat de Alexander SkarsgÄrd (pe care l-ati vazut, probabil, in Melancholia lui Lars von Trier).

Povestea

Au trecut ani si ani de cand cel cunoscut drept Tarzan (Alexander Skarsgard) a lasat in urma jungla din Africa pentru o viata rafinata alaturi de sotia sa, Jane (Robbie Margot). Acum e un adevarat domn elegant si galant. Iar primul cadru cu sotia lui in rochie albastra e memorabil si tare placut din punct de vedere vizual.

Tarzan este invitat din nou in Congo, pentru a servi ca emisar al Parlamentului. Dar, ce sa vezi? Nu este decat un pion intr-un plan complex, condus de lacomie si razbunare si pus in miscare de capitanul Leon (Waltz).

Insa capitanul si echipa lui nu au habar de ceea ce sunt pe cale sa dezlantuie. O furie a junglei la care ajung sa participe toate animalele.

Atat despre poveste, restul descoperiti voi in film.

Highlights pe liniute

- lumea junglei frumos colorata

- Tarzan dezbracat / luptandu-se / alergand / close-up-uri

- Jane in rochiile ei de zana / salbatica in ploaie / luptandu-se cu asupritorii

- Samuel L. Jackson face un rol delicios care ne-a adus aminte de Django Unchained al lui Tarantino

- coloana sonora grandioasa inserata cum trebuie

- filmarile au avut loc in Gabon (vestul Africii Centrale, sistemul ecologic lista patrimoniului mondial UNESCO) si in Kedleston Hall (o zona pitoreasca rurala din Anglia)

- istorie - Leopold al doilea al Belgiei a fost un mare bulan... tiran.

- chimia dintre Jane si Tarzan, latura erotica pusa frumos in peisaj, ideea de casnicie in care pasiunea a ramas vie, ba chiar a crescut in intensitate.

In rest, nimic care sa ne schimbe viata sau sa ne provoace revelatii. Un film corect, dus pana la capat cum trebuie. Pleci multumit din sala.

De vazut 3D, caci fara vizual si coloana sonora la volum ridicat pe un sistem adecvat isi pierde din farmec.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje