Insula Lemurilor: Madagscar IMAX 3D - un documentar doar pentru copii

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Un documentar la IMAX 3D este intotdeauna o idee buna. Spre deosebire de documentarele 2D, ecranul IMAX 3D te aduce in mijlocul lucrurilor. La fel s-a intamplat si la cel mai recent documentar intrat in programul IMAX-ului de la Afi Cotroceni: Insula Lemurilor.

Efectele 3D ne-au teleportat direct pe misterioasa insula a Madagascarului, dar ne-au lasat aici fara prea multe alte informatii. Probabil pentru copiii din sala acest aspect a contat mai putin, fiind captivati de imaginile frumoase si clare, care-ti dadeau impresia ca poti oricand sa intinzi mana si sa atingi un simpatic Tarsier.

Pe noi, insa, putinele informatii prezentate in documentar ne-au lasat total nesatisfacuti. Unde mai pui ca totul s-a terminat dupa 39 de minute, drept urmare nici n-am avut timp sa ne terminam popcornul.

Dezamagitoare a fost si dublarea in romana a documentarului, care ne-a dat senzatia de imitatie a unui episod din Teleenciclopedia. Sincer, totul ar fi fost mult mai placut cu vocea originala, in engleza, a lui Morgan Freeman.

Spuneam la inceput ca documentarul nu ofera prea multa informatie, cam singurele lucruri cu care ramai din Insula Lemurilor sunt: ca exista mai multe specii de lemurieni, ca pe unele dintre ele nu le intalnesti decat in Madagascar si ca cel mai mare dusman al lemurienilor este focul cauzat in mod intentionat de oameni, dar si ca acum se fac eforturi de protejare a lemurienilor de aici.

Si cam atat...

Pentru copii, Insula Lemurilor se poate dovedi un documentar interesant, prin care pot intra in contact pentru prima data cu aceste animale extrem de interesante, insa pentru un adult care a mai vazut lemurieni si a mai rasfoit din cand in cand revista National Geographic, este destul de dezamagitor.  
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje