Guardians of the Galaxy sau cum un om salveaza universul prin muzica

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Guardians of the Galaxy ... cel mai bun film de pana acum din 2014. Stiu, poate sa para absurd ca un film in care eroii principali sunt un copac, un raton vorbitor, o namila fara minte, o femeie verde si un pampalau narcisist sa iasa atat de bine incat sa merite titlul de cel mai bun film al anului... dar asa este - o spun si incasarile, dar si cronicile care sunt toate pozitive si vorbesc la superlativ (de ex.: pe Rotten Tomatoes are numai rosii, pe imdb are nota 8.8 si o sa mai creasca).

Filmul asta le are pe toate in dozele potrivite, nu te plictiseste, te face sa razi constant, te face sa te atasezi de personaje, iti stoarce chiar si o lacrima, te face sa visezi si sa te indragostesti de coloana sonora minunata (!!!). 

De asemenea, transforma intr-un super star un actor care pana acum a aparut numai in filme slabe sau in roluri minore: Chris "Star-Lord" Pratt. O mare parte din succesul filmului i se datoreaza, jucand cu multa dezinvoltura si naturalete, fiind dur atunci cand trebuie si extrem de amuzant si pampalau in restul timpului. Da, cam ca si RDJ in Iron Man.

Chimia dintre personajele din "echipa de soc a universului" este un alt ingredient responsabil pentru succesul filmului. In rolul ratonului Rocket il avem pe Bradley Cooper, savuros in disputele cu Quill (Pratt). Gamora (Zoe Saldana), femeia verde, este minunata si seducatoare in tachinarile cu Quill, Star-Lord. Vin Diesel face cel mai bun rol al sau interpretandu-l pe Groot... poate si pentru ca are o singura replica pe care o tot repeta: "I am Groot" (da, stim, suntem rautaciosi). Drax (Dave Bautista) este si el teribil de amuzant in sinceritatea sa serioasa.

Imaginile si efectele speciale sunt mind blowing, mai ales ca efectul IMAX 3D iti da de multe ori impresia ca zbori prin spatiu sau printre nave care explodeaza.

Dialogurile sunt excelente, pline de naturalete, amuzante si pe alocuri emotionante.

Jos palaria si pentru regizorul James Gunn, aparut de nicaieri, care pana acum era cunoscut pentru PG Porn (For people who love everything about porn...except the sex), dar care a reusit sa faca cel mai de succes film Marvel, dupa cum spun unii.

Dar sa ajungem si la celalat actor principal al filmului, adevaratul salvator al universului: muzica. Cine ar fi crezut ca un film SF, cu super eroi, un fel de Star Wars meets Hell Boy, s-ar potrivi atat de bine cu hituri pop, R&B si rock ale anilor '80? 

Guardians of the Galaxy nu ar fi fost la fel de savuros fara aceasta coloana sonora, fara mixtape-ul care-i da putere lui Star-Lord (il aveti in intregime mai jos). O sa vedeti la final, intr-o scena esentiala, ca muzica este cea care salveaza universul... dar, gata, ca o dam in spoilere si va suparati pe noi.

Sfatul nostru este sa mergeti sa vedeti Guardians of the Galaxy, nu o sa regretati si o sa reveniti aici, in acest articol, ca sa ascultati mixtape-ul pe repeat:
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje