Furtuna Extrema - cand un barbat e cerut in casatorie de o femeie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

The Finest Hours (Furtuna Extrema) este un thriller de actiune eroic, bazat pe o extraordinara poveste adevarata, dar imblanzita, romantata si insiropata de filtrele Disney.

O gramada de actori buni sunt implicati in aceasta ecranizare a celei mai surprinzatoare actiuni de salvare din istoria Pazei de Coasta din SUA.

1.jpg

Sinopsis

"Pe 18 februarie 1952, o furtuna masiva loveste New England si are consecinte dezastruoase asupra vaselor din larg. Printre acestea se afla SS Pendleton, un petrolier pornit spre Boston, care este rupt in doua, la propriu.

Peste 30 de marinari raman prinsi in interiorul pupei, care pluteste in deriva. In calitate de ofiter superior la bord, primul inginer asistent Ray Sybert (Casey Affleck) isi da seama ca trebuie sa preia comanda echipajului pentru a supravietui uneia dintre cele mai mari furtuni care a lovit vreodata Coasta de Est.

Pe de alta parte, Bernie Webber (Chris Pine), membru al Pazei de Coasta, porneste alaturi de un mic echipaj, la bordul unei mici ambarcatiuni, pentru a incerca sa-i salveze pe marinarii de pe Pendleton."

2.jpg

Fiind vorba despre un film Disney, actorii joaca intocmai ca intr-o animatie: artificial si cuminte, fara niciun "fuck" scapat, nici macar atunci cand valuri de 9 etaje rup un petrolier in doua… FUCK!

Bernie este un barbat bland, blajin si intr-atat de timid ca ajunge sa fie cerut in casatorie de prietena lui, o femeie (Holliday Grainger) cu o fata de luna plina si expresii de cyborg, mult mai hotarata si dintr-o bucata ca marinarul de la Paza de Coasta…

A, si sa nu uitam si de blana ei de urs, care-i surprinde perfect personalitatea.

De unde si nenumarate glume, cu cine poarta pantalonii in relatie, ca Bernie ar fi sub papuc si altele asemenea.

Dar, toate acestea par sa nu-l afecteze pe Bernie, pentru ca atunci cand e cazul isi dovedeste cu varf si indesat barbatia.

De cealalta parte, pe petrolierul rupt in doua, il avem pe Sybert, la fel de timid si de bland ca si Bernie, dar singurul cu capul pe umeri si cu un plan, nu rugaciuni inutile sau reactii impulsive si disperate. Totusi, nu este nici de departe cel mai grozav rol al lui Cassey Affleck, dimpotriva…

3.jpg

Totul avanseaza destul de cuminte si plictisitor, pana cand incepe "furtuna extrema", care da startul unei actiunii care te tine cu sufletul la gura si cu pumnii inclestati.

Efectele speciale si ecranul IMAX te transporta chiar in mijlocul furtunii, unde se da lupta crancena dintre natura dezlantuita si vointa umana a celor doi barbati blajini.

Nu de putine ori filmul da rateuri care aproape ca te invita sa le parodiezi.

4.jpg

Insa ceea ce face ca, pana la urma, filmul sa te trimita acasa cu un sentiment placut, de satisfactie, si sa-i ierti toate defectele Disney, este jocul lui Pine.

Cel mai impresionant "efect special" este felul in care Pine ne lasa sa vedem adevarata furtuna, care se da in interiorul sau: este foarte speriat, dar prefera sa-si dea viata decat sa se intoarca acasa invins.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje