Fantastic Beasts and Where to Find Them - un fel de Pokemon mai cool

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Fantastic Beasts and Where to Find Them este un prequel pentru seria Harry Potter, dar care reuseste sa fie mai cool si mai intens decat seria al carui frate mai mic este.

De aceasta data, totul are loc in New York-ul anilor ‘20, unde magizoologistul Newt Scamander (Eddie Redmayne) incearca sa-si recupereze animalele fantastice ce s-au revarsat din valiza sa si incep sa faca ravagii iin universul oamenilor isterizati de tot ce e nou si nu inteleg.

Fantastic_Beasts_IMAX__2___Medium_.jpg Fantastic_Beasts_IMAX__3___Medium_.jpg

Povestea urmeaza cam acelasi tipar ca filmele Harry Potter, pentru ca si Newt este acompaniat in peripetiile sale de ajutoare la fel de carismatice ca si Ron si Hermione.

Insa, efectele speciale sunt mult mai spectaculoase, iar creaturile fantastice sunt fiecare in parte o atractie in sine. In acelasi timp, toate aceste "animale fantastice" n-au cum sa nu-ti aduca aminte si de toata nebunia Pokemon, dar cu accente mai steampunk, mai cool.

FB_Production_Still_1__Medium_.jpg

Chiar daca mai autist decat Harry Potter, ca spectator ajungi sa te atasezi mult mai repede de personajul lui Newt. E drept ca il ajuta foarte mult si asocierea cu Dan Fogler, care aici il joaca pe Jacob Kowalski, un veteran care se viseaza brutar, dar ajunge ajutor de magician.

Daca universul lui Newt este unul pozitiv, plin de creaturi interesante si care te face sa vrei sa descoperi cat mai mult din el, New York-ul are si o latura mai intunecata si deprimanta, reprezentata de cei din secta Al Doilea Salem.

Acestia sunt condusi de infricosatoarea Mary Lou (Samantha Morton) si scopul lor este sa desconspire vrajitori si vrajitoare si, bineinteles, sa-i arda pe rug. Tot aici il avem si pe Credence (jucat foarte convingator de Ezra Miller), un baiat cu probleme si care pare sa aiba un secret intunecat.

FB_Production_Still_12__Medium_.jpg

Newt intra si in vizorul celor de la MACUSA, societatea secreta a vrajitorilor din State. Aici, ca exponenti principali ii avem pe Tina (Katherine Waterston), o vrajitoare bineintentionata; sora ei, fermecatoarea Queenie (Alison Sudol), ce poate sa citeasca gandurile; dar si pe Percival Graves (Collin Farrell) seful politiei MACUSA, ce pare a avea o agenda secreta.

Pe de-o parte, universul Harry Potter mutat in America incepe sa semene cu un fel de X-Men, dar, in acelasi timp, un fan va regasi foarte multe elemente care sa-l ancoreze in lumea lui Potter cel de la Hogwarts.

FB_Production_Still_14__Medium_.jpg

Animale Fantastice e cu siguranta un film care-i va cuceri atat pe fanii Harry Potter, cat si pe cei care intra in contact pentru prima data cu ecranizarile cartilor autoarei J. K. Rowling.




Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje