Cronica de film: Rogue One - o poveste Star Wars

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Incepand cu 16 decembrie 2016, intra in cinematografe Rogue One, primul spinoff al epicului Stars Wars, ce se va concentra pe personaje care nu fac parte din scriptul initial. Am mers si l-am vazut in avanpremiera. Ne-a tinut pe scaune 133 de minute cu ochelarii 3D pe nas si cu sentimentul de "uau, se-ntampla tot ce ne asteptam sa se intample". Intr-un sens bun.

In spiritul grandios Star Wars - Rogue One vine cu elemente care sa iti starneasca familiaritatea inca din primele secunde: coloana sonora, modul in care personajele frazeaza, luptele care nu-se-mai-termina, explozii, panorame spectaculoase din galaxii.

Binele comun, sacrificiu, oameni obisnuiti care fac lucruri marete, lupta, speranta - sunt elementele care apar recurent pe toata durata filmului.

POVESTEA

Regizat de Gareth Edwards cu Felicity Jones, Mads Mikkelsen, Riz Ahmed, filmul este de sine statator, facand legatura intre capitolele trei si patru din saga.

Rogue One spune povestea unui grup de rebeli care incearca sa fure planurile unei arme de distrugere in masa, Death Star.

In centrul lor se afla Jyn Erso, o mercenara a Rebeliunii. Interesant este ca personajele nu se incadreaza in tipologia Star Wars de pana acum.

Mai precis:

Capitanul Cassian Andor (Diego Luna) este specialist in culegerea de informatii, un tip carismatic, practic, care nu isi pierde capul pe teren minat. El o tempereaza si o ancoreaza in realitate pe Jyn cea impulsiva si plina de foc in atitudine si in replici.

Chirrut Imwe (Donnie Yen) este un calugar orb, maestru in arte martiale. Fara sa fie un Jedi, el e devotat metodelor si principiilor Fortei. Printr-un antrenament intens fizic si spiritual, el si-a invins handicapul si a devenit un luptator formidabil.

Baze Malbus (Jiang Wen) e un sceptic ce nu crede in Forta sau in filozofia ei. Dar Baze e total dedicat protejarii bunului sau prieten, Chirrut. #Friendshipgoals

Ei, acum lasati-i pe toti cei de mai sus sa interactioneze si aveti o intriga cel putin interesanta. Mai mult nu zicem, ca e spoiler alert si-i pacat.

Highlights

„Am mizat pe realism si naturalete pentru mediile si personajele pe care le intalnim. In acelasi timp, suntem parte din filmele originale, in ceea ce priveste unde sunt personajele noastre. In filmele originale exista un stil clasic, de care se tine cont si care e foarte stabil. Dar am fost extrem de entuziasmati sa facem ceva mai organic, mai real si mai direct.” spune regizorul Gareth Edwards.

Pe toata durata filmului am avut senzatia ca regizorul a bifat toate retetele menite sa il multumeasca pe spectator: chimie buna intre personaje, moartea dureroasa a unora dintre ele, discursuri despre maretia oamenilor obisnuiti care pot schimba intregul destin al omenirii (si-al robotilor).

Ne-am fi asteptat ca pastilele amuzante sa se duca mai departe de cinismul subtil rar. Eh, aia e. Nu toti robotii pot fi simpatici si memorabili. Desi ar mai fi mers umflat personajul lui K-2SO.

Vocea actritei Felicity Jones este hipnotizanta si face mare parte din rol, desi personajul ei se afla departe de femme fatale - mai degraba se duce in zona de tomboy.

Nelipsita "lupta" din film pare interminabila, dar se bucura de un montaj alert care o scoate din plictiseala.

In rest, filmul ramane intr-o zona de what you see is what you get. Nu te pune prea mult pe ganduri, nu iti schimba viata, nu te zdruncina. Dar e placut de privit. Si de trait.

Ca o poveste de Craciun. Pleci satisfacut din sala. Asta e si ideea la un astfel de film, nu?

Filmul „Rogue One: O poveste Star Wars"  este primul film dintr-o serie de trei care vor clarifica anumite situatii din seria Star Wars. Actiunea se petrece inainte de 1977, atunci cand a aparut primul episod.

Va fi disponibil in avanpremiera din 15 decembrie 2016, in format 3D (subtitrat si dublat), IMAX 3D, 4DX 3D si Dolby Atmos.

Pe aceeasi tema:2 comentarii

Cronica de film: Rogue One - o poveste Star Wars
dragosh_r0ck
#1 -

A long time ago in a galaxy far, far away....

Actiunea se petrece inainte de 1977

delicios!

Cronica de film: Rogue One - o poveste Star Wars
george
#2 -

Comentariu nou

De ce doar in 3D ?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje