Cronica de film: Fast and Furious 7 - ridicol, trist si cu masini care cad din cer

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Fast and Furious 7 este fara nicio indoiala cel mai spectaculos film din intreaga franciza, dar si cel mai ridicol - deja nu mai ai impresia ca te uiti la un film cu niste soferi extrem de talentati, ci la un fel de The Avengers sau Transformers.

Dar, daca te duci la Fast and Furious 7 cu alte asteptari decat o poveste subtire si usor de digerat, fara prea multe subtilitati, daca te hlizesti la replicile macho (penibile si pline de patetism) ale lui Vin Diesel si daca ametesti la cele 120 de minute de efecte speciale si cascadorii, atunci e clar ca e ceva in neregula cu tine si ca ti-ai ales prost filmul.

La Fast 7 te duci ca sa vezi cum Vin Diesel se bate cu Jason Statham in chei franceze supradimensionate, cum distruge intreaga infrastructura din mari orase ale lumii in urmariri imposibile de masini, cum se sare cu parasuta cu tot cu masina dintr-un avion, cum se plonjeaza cu masina dintr-un zgarie nori din Dubai intr-altul, cum The Rock isi rupe gipsul atunci cand isi flexeaza bicepsul "anabolizat", dar si pentru a-ti lua la revedere (alaturi de intreaga echipa) de la Paul Walker.

Chiar daca toata actiunea este extrem de ridicola, exagerata, hiperbolizata pana la absurd, Fast 7 este placut, pentru ca personajele nu se iau prea in serios, ba chiar au si o doza de autoironie. Iar cand in fim isi face aparitia si Kurt Russell, am avut impresia ca, de fapt, ni se serveste un fel de The Expendables.

In afara de cateva scena telenovelistice care nu tin mai mult de cateva minute, intregul film este o orgie de efecte speciale, de scene de actiune duse la extrem, de batai, impuscaturi si urmariri care te pompeaza cu atat de multa adrenalina incat simti ca o sa-ti explodeze lobul frontal.

In acelasi timp, n-ai cum sa nu observi sau cum sa ramai indiferent la faptul ca intregul film este un omagiu adus lui Paul Walker. Se vorbeste foarte mult despre loialitate, despre familie, despre devotament si alte lucruri din aceasta sfera.

In sala de cinema s-a aplaudat la momentele emotionante dintre Paul Walker si Vin Diesel, dar si la sfarsitul si mai emotionant, care va smulge o lacrima de la cei cu un suflet mai sensibil. De asemenea, cand dupa vreo explozie se facea liniste pentru o secunda, in sala se mai auzea si cate un "Bai, mai da-o naibii..."

Remarca lui Vin Diesel, ca Fast 7 va lua Oscarul, este la fel de ridicola ca si faptul ca, in film, Vin prefera un butoi de Corona in locul unui butoi de bere belgiana. Dar, in inimile fanilor francizei Fast and Furious, aceasta este partea care va castiga statueta la toate categoriile.

Merita sa mergeti sa-l vedeti, pentru ca este un film savuros datorita felului in care exagereaza totul, dar si datorita scenelor absurde de actiune si pentru ca aduce un ultim omagiu actorului Paul Walker.
4 comentarii

Cronica de film: Fast and Furious 7 - ridicol, trist si cu masini care cad din cer
vin diesel
#1 -

kicks your ass
...daca si regizorii fast&furious erau la fel de "profesionisti" ca tine, acum tu erai vedeta (plin de bani), nu ei. Poate ne spui, domnu' jurnalist, ce inseamna mai exact "patetic".
Cronica de film: Fast and Furious 7 - ridicol, trist si cu masini care cad din cer
dominic toreto
#2 -

esti praf

Se vede domnule critic de film ca nu ai nicio treaba cu asa ceva,daca si asta e un film patetic nu stiu ca are ar fii un film mai bun.Lasa-te de aceasta meserie

Cronica de film: Fast and Furious 7 - ridicol, trist si cu masini care cad din cer
Vlad
#3 -

Jurnalism de franzela!

Stimate jurnalist,

scena cu masinile lansate din avion, nu este deloc SF!!! Acest lucru se practica la desantarea trupelor si vehiculelor in teatrele de operatiuni militare. :)

Replici patetice... Gasesc ca publicul acestui tip de divertisment nu se asteapta la o coloana sonora dupa vreo partitura de Bach si nici discutii elevate tip Academia Romana... Este vorba aici despre un film de actiune al carui target este sa acopere o paleta cat mai generoasa de publicuri (copii, adolescenti, tineri, batrani, comercianti de salata sau alte categorii).

Cu drag,
Un Nimeni

Cronica de film: Fast and Furious 7 - ridicol, trist si cu masini care cad din cer
Florin
#4 -

Critici

Imi pare rau sa te contrazic,dar parerea expusa este total eronata.Gandeste-te ca sunt secvente in film care sunt cat se poate de reale,fara ajutorul PC-urilor si al tehnologiei in general.Este un film pentru pasionati in primul rand si in al doilea rand este un omagiu adus lui Paul Walker,care a facut in cei 40 de ani cat nu au facut multi in intreaga viata si nu ma refer doar la filme ci si la viata din spatele scenei.Revenind la subiectul filmului eu sunt de parere ca este unul reusit,doar pentru cine cunoaste cata munca se depunde pentru a iesi asa ceva.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje