Capitanul America: Soldatul Iernii - ce am invatat

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Captain America: The Winter Soldier
este fara doar si poate unul dintre cele mai bune filme cu super eroi. 

Are absolut tot ce-i trebuie pentru a-si tine publicul conectat la ecran pe toata durata celor 2 ore si 15 minute, fara a plictisi, fara a fi prea evident, fara a te pierde in prea multe scene de actiune care sa mascheze un scenariu slab.

Este combinatia perfecta intre un film cu supereroi si un thriller politic indraznet, asa cum spune si regizorul Anthony Russo.

Dar haideti sa va spunem ce am invatat din The Winter Soldier:

- in primul ar trebui sa va dati seama din titlu ca ceva e putred in SHIELD, pentru ca The Winter Soldier nu este doar numele unui erou negativ, ci este si o trimitere la un documentar care vorbeste despre crimele de razboi si atrocitatile comise de armata americana in timpul razboiului din Vietnam.

- este mult mai dur decat multe filme cu super eroi, cu multe impuscaturi, cu multe victime. Sunt scene de actiune care aduc aminte de cele din Heat, cu impuscaturi in plina strada, printre civili si masini.

- este prima data cand un super erou (fie el si negativ) este interpretat de un actor roman. Sebastian Stan (s-a nascut in Constanta si a plecat in State de la 12 ani) il interpreteaza excelent pe The Winter Soldier si o sa mai avem ocazia sa-l vedem si in alte filme Marvel, suntem siguri.

- de asemenea, inca un super erou din universul Marvel este prezentat: Falcon (Anthony Mackie). Datorita introducerii lui Falcon in The Winter Soldier, am avut si ocazia de a privi cateva scene de-a dreptul ametitoare, in care ai impresia ca te uiti la balet pe cer.

- dialogurile sunt foarte reusite, indiferent daca e vorba de cateva glumite intre Captain America si Black Widow sau de discutii serioase si grave intre Robert Redford (Alexander Pierce) si Samuel L. Jackson (Nick Fury).

- Captain America: The Winter Soldier este si primul film cu super eroi care dedica foarte mult timp unei eroine: Black Widow. Aceasta primeste aproape la fel de multa atentie ca si Captain America.

- de aceasta data inamicul nu este un extraterestru venit sa ne cucereasca planeta, inamicul este in si printre noi si crede ca prin actiuniile sale (in urma carora vor muri milioane de oameni) va aduce un altfel de salvare lumii. Cu alte cuvinte, baiatul rau se crede bun.

- Captain America nu se fereste nici sa traseze niste paralele mai incomode, care sa arate ca o prea mare putere a agentiilor de spionaj (aici NSA-ul este luat in vizor) este foarte periculoasa.

- scenele de actiune sunt foarte bune, printre cele mai bune din toate filmele cu super eroi de pana acum, cu multe impuscaturi, explozii, urmariri, situatii limita, batai corp la corp etc.

Mergeti sa vedeti Captain America: The Winter Soldier, nu o sa regretati!

Capitanul America: Razboinicul iernii / Captain America: The Winter Soldier va avea premiera pe 04.04.2014, fiind proiectat in format 3D si IMAX 3D.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje