Batman v Superman - imperfect, dar impecabil

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Sa aduci cele doua universuri, atat de diferite, pe aceeasi pelicula si sa le faci sa functioneze este o misiune extrem de grea. E din start o idee ce pare sortita esecului, ce va fi fie prea stufoasa (a se vedea Watchmen), fie prea superficiala.

Cu toate acestea, Snyder reuseste sa indeplineasca misiunea onorabil, cu lacunele si exagerarile de rigoare, dar care pot fi trecute usor cu vederea, mai ales cand efectele speciale si scenele de bataia iti pun spiritul critic pe pauza.

Cele doua orase ale super eroilor, Metropolis si Gotham, sunt plasate unul langa altul, despartite de un rau, chiar daca in benzile desenate ambele erau reprezentari ale aceluiasi oras: New York-ului.

 

De asemenea, pentru a crea contextul confruntarii dintre cei doi justitiari, Snyder isi porneste filmul aratandu-ne batalia dintre Superman (Henry Cavill) si Generalul Zod, care a avut loc in Man of Steel, dintr-o alta perspectiva: cea a victimelor colaterale, care se intampla sa fie prin cladirile demolate sau in masinile terfelite in conflictul dintre cele doua forte extraterestre.

Cu picioarele pe pamant, Bruce Wayne (Ben Affleck) incearca sa salveze cat mai multi nevinovati de bucatile de beton care cad din cer. Bineinteles, acest lucru ii alimenteaza antipatia pentru Superman si il face sa se intrebe daca nu cumva prea multi oameni nevinovati mor din cauza unui “imigrant” care ar putea distruge intr-o zi intregul pamant.

La randul sau, Batman este un erou destul de controversat, vanat de politie, care-i tortureaza pe criminalii pe care-i prinde si care foloseste metode destul de neortodoxe pentru a-si face dreptate pe care o considera el a fi cea corecta.

 

Pana la urma, n-ai cum sa nu ai impresia ca, de fapt, Batman isi doreste o lupta cu Superman doar pentru a-si masura cu el puterile, pentru a-i dovedi ca un pamantean ii poate fi egal (Men are brave, not the Gods).

Cand isi baga si Lex Luthor (jucat de minunat de Jesse Eisenberg, pe alocuri cu accente de Joker ) coada, confruntarea dintre cei doi devine inevitabila si aproape apocaliptica.

Insa, lupta dintre cei doi este si inceputul unei noi francize (Justice League) si naste multi alti super eroi. Wonder Woman (Gal Gadot) are parte de o reprezentare ceva mai buna in acest film, dar ne lasa dorindu-ne mai mult. Ceea ce e bine, pentru ca pe 23 iunie 2017 vom avea un film numai cu ea. De asemenea, mai sunt prezentati pe scurt si alti eroi ce vor fi recrutati in Justice League si vor avea si ei filme independente: Flash, Aquaman, Cyborg.

In toata aceasta afacere, cel care iese mai in fata, nu neaparat castigator, este Ben Affleck. Cand a fost anuntat faptul ca Affleck il va juca pe Batman a existat multa dezamagire. Dupa ce am vazut filmul putem spune cu mana pe inima ca dezamagirea a fost nefondata. Affleck se descurca mai mult decat onorabil, dandu-i lui Batman un aer de James Bond si Tony Stark, dar pastrand atmosfera intunecata si eroul bantuit de demoni interiori din Dark Knight-ul lui Christian Bale.

Daca iubesti filmele cu super eroi, Batman v Superman nu va dezamagi. Este cu siguranta mai bun decat Man of Steel, mai putin artistic ca Dark Knight, dar zgomotos si plin de scene de actiune care te vor lasa fara cuvinte. Este imperfect, dar impecabil - cu siguranta un must see!
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje