Ant-Man - cel prost documentar despre furnici si cu super eroi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca la Guardians of the Galaxy ne-am dus cu asteptari mici si am fost complet dati peste cap, la Ant-Man ne-am dus cu asteptari mici si am plecat cu ele acasa, micsorate si mai mult.

Va spunem de pe acum ca Ant-Man poate trece cu usurinta drept cel mai prost documentar despre furnici. O fi greu de digerat faptul ca omenirea ar putea inventa un gadget care micsoreaza si mareste oamenii, dar si mai aberanta este posibilitatea ca oamenii sa comunice si “hipnotizeze” toate speciile de furnici din lume.

De asemenea, in film vedem cum omul de stiinta Hank Pym (Michael Douglas) nu a inventat doar un costum care micsoreaza purtatorul, dar si o tehnologie prin care poti mari lucrurile.

In orice caz, se pare ca acest aspect nu este foarte interesant in economia filmului, desi, de exemplu, in economia mondiala ar fi rezolvat multe probleme, mai ceva ca The Avengers. Foametea?

1.jpg

Dar ne pierdem prea tare in detalii, nu? E totusi, un film cu super eroi la care e stupid sa ne asteptam la coerenta sau la veridicitate, nu?

Revenind la universul Marvel si la inceputurile povestii lui Ant-Man (interpretat destul de stangaci de Paul Rudd), avem din nou acelasi scenariu al loser-ului care ajunge super-ceva si salveaza lumea, urmand de fiecare data aceiasi pasi si terminand prin a pleca acasa cu fata frumoasa (Evangeline Lilly). Este deja plictisitor sa revezi la nesfarsit acelasi traseu, doar ca prin decoruri diferite.

Apropo de decoruri, totul pare filmat in doar doua locatii: casa profesorului Pym si laboratorul maleficului Darren Cross (Corey Stoll). In rest, mai avem cateva mici franturi din lumea reala, dar mult prea putine pentru a ancora filmul intr-o realitate care sa ne para cat de cat familiara.

Totul este fortat. De la jocul actorilor, la replicile care se vor smart-funny dar sunt doar banale (cu exceptia lui Michael Peña, care este super-amuzant); de la scenariul aberant si cu o problema ce ar fi putut fi rezolvata in doi pasi si mult mai creativ de un pusti de 10 ani, la efectele speciale care nu fac decat sa ameteasca si sa amorteasca simturile.

Si daca tot vorbim de exagerari, trebuie sa mentionam aici si inserarea lui Ant-Man in universul The Avengers printr-o lupta a lui Scott Lang (aka Ant-Man) cu Falcon (un Avenger de mana a doua), in care, bineinteles, micutul castiga.

2.png

Singurul aspect amuzant al filmului este ca aduce aminte de atat de multe alte filme: Lang este un hot inventiv si absurd intocmai ca MacGyver, tehnica cu micsoratul / maritul am mai vazut-o aplicata mult mai creativ in Cloudy With a Chance of Meatballs, jocul lui Anthony Mackie (Falcon) aluneca destul de mult spre rolul din Pain & Gain, Paul Rudd este aici o imitatie slaba a lui Chris Pratt din Guardians, iar Evangeline Lilly e rupta dintr-o telenovela. A, si sa nu uitam de calatoria lui Ant-Man in lumea sub-atomica unde, pentru cateva minute, suntem teleportati in Interstellar.

Cu alte cuvinte, Ant-Man este, pana acum, cel mai slab film cu super eroi din universul Marvel. Dar exista sanse de indreptare, mai ales ca pe Ant-Man o sa-l mai vedem destul de curand (2016) in a treia parte a francizei Captain America - Civil War, unde s-ar putea sa-si mai spele un pic imaginea. Intocmai cum s-a intamplat si cu Hulk sau Thor.

Este un film de vazut pentru cei care-si doresc sa cuprinda cat mai mult din lumea Marvel, care a reusit sa creeze o retea foarte interesanta prin care si-a conectat extrem de multe filme, dand o cu totul alta dimensiune filmelor de pe marele ecran. Totodata, este si o buna ocazie sa va exersati spiritul critic, caci Ant-Man rateaza enorm pe multe planuri.

3.jpg
1 comentariu

Ant-Man - cel prost documentar despre furnici si cu super eroi
dragosh_r0ck
#1 -

+1

un film foarte slab insa pe alocuri amuzant.

cu un buget de 130 milioane $, in prima saptamana are incasari de 58 milioane $. nota imdb este 8.0 :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje