Annabelle - un horror plictisitor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*Atentie, contine spoilers!

La Dracula Film: Horror and Fantasy Festival am avut ocazia de a vedea cu doua saptamani inainte de a avea premiera in cinematografele noastre, filmul de groaza Annabelle. Dupa cum bine stiu toti iubitorii genului horror, Annabelle este un prequel pentru Traind printre demoni (The Conjuring) - filmul spune povestea papusii oribile (din toate punctele de vedere) si malefice din colectia celor doi investigatori intr-ale paranormalului: Ed and Lorraine Warren.

Daca va veti duce cu aceleasi asteptari ca la The Conjuring, veti fi dezamagiti... Annabelle este un horror lent, plictisitor si mult prea previzibil pentru a-ti oferi senzatii tari.

Mia (Annabelle Wallis) si John (Ward Horton) sunt cuplul perfect, imaginea ideala a unei familii americane din anii ’70. Insa, viata le este data peste cap cand doi membri din secta lui Charles Manson le fac o vizita si totul se termina cu o baie de sange in camera in care Mia isi tine colectia de papusi (de ce ar colectiona cineva normal la cap papusi care arata asa?). 

In urma incidentului nefericit, papusa Annabelle ajunge sa fie un recipient pentru un demon, dar nu va asteptati s-o vedeti alergand prin camere intunecoase cu un cutit in mana. Tot ce face pe toata durata filmului este sa se uite in gol si sa stranga praf... ca in imaginea de mai sus.

In peisaj apare si un preot, care incearca, bineinteles, sa exorcizeze papusa... Apoi, mai avem si o bibliotecara, care pare un fel de Oprah cu cunostinte intr-ale magiei si cu biblioteci intregi de literatura de specialitate.

Cam astea sunt toate personajele, care se tot lupta cu demonul din papusa, dar nu le trece nicio secunda prin cap ca poate ar fi mai bine sa scape papusa intr-un malaxor...

Actorii joaca slab, regizorul are o viziune simplista si care nici macar nu incearca sa ne gadile in vreun fel imaginatia si intreaga, iar poveste este atat de diluata incat horror este plictiseala prin care treci pe durata celor 100 de minute.

Nu stim daca The Canal o sa apara in Romania pe marile ecrane, dar in cazul in care vreti un horror bun, The Canal este o alternativa buna la Annabelle.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje