American Ultra - un Natural Born Killers cu multa iarba si foarte romantic

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Chiar daca nu a avut incasari spectaculoase, iar criticii din State i-au dat cu indulgenta doar doua stelute, American Ultra este unul dintre cele mai cool filme ale anului.

Povestea nu este una prea complexa, ci destul de previzibila si rezumata perfect in trailerul filmului: Mike (Jesse Eisenberg) este un tip vesnic fumat, dezorientat si plin de nesigurante, a carui viata graviteaza in jurul iubitei lui, Phoebe (Kristen Stewart). Cei doi duc o viata extrem de simpla si pictisitoare, dar autosuficienta datorita dragostei pe care si-o poarta... invaluita in mult fum de marijuana. 

Insa, intocmai ca un intr-un trip nasol, visul lor frumos este spulberat cand o femeie misterioasa intra pe usa magazinului in care lucreaza Mike si ii sopreste la ureche cateva cuvinte fara sens.

Din acel moment, Mike incepe sa fie vanat de agenti CIA psihopati, dar descopera ca le poate tine piept cu mult usurinta. "Oare sunt un robot?", se intreaba la un moment dat, plin de fascinatie, dar si foarte speriat.  

De aici incolo filmul se transforma intr-un amestec de Natural Born Killers, Spun si This Is The End.

Actorii joaca excelent, reusind sa ne tina in suspans mai mult in legatura cu evolutia povestii lor de dragoste, care (in mod surprinzator) este una destul de emotionanta - au existat si voci avizate care au spus ca American Ultra este cel mai romantic film al anului.  

Fara nicio indoiala, punctul forte al filmului sta in jocul celor doi actori principali. Chiar daca este vorba de o comedie superficiala, Stewart joaca cu multa emotie si pasiune - sunt momente in care chiar iti vine sa-i dai un Oscar, serios.

Dar si Jesse are momente geniale, cum ar fi revelatia (pe iarba) ca el este copacul care sta pe loc si ea este masina care a avut libertatea de a goni prin toata lumea, dar care a ajuns sa se izbeasca de el.      

Printre toate impuscaturile, exploziile si scenele extrem de sangeroase, sunt multe astfel de momente care salveaza filmul. 

 

American Ultra are o inteligenta emotionala cum rar vezi in astfel de comedii si este genial in a se preface ca este un film prost si superficial.

Toata sala a ras in hohote la glumele din film si de nesigurantele si balbaielile lui Mike. Dar, in acelasi timp, uitandu-te la prostanacul in camasa hawaiana, speriat si plin de sange, inarmat cu un faras, luptandu-se cu super agenti, doar pentru a gasi momentul potrivit pentru a-si cere in casatoria iubita... iti dai seama ca asa arata dragostea adevarata. Asa ca zambesti in continuare, dar mai ca-ti vine sa plangi. 

Deci, nu ratati American Ultra, este (printre altele) cea mai frumoasa cerere in casatorie.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje