Alice in Tara Oglinzilor - un film feeric care te transpune in lumi suprarealiste rupte din vis

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca ar fi sa rezumam Alice in Tara Oglinzilor in cateva cuvinte cheie, in mod sigur am gasi ca pioni de rezistenta: reverie, feeric, fantastic, lume de poveste, zane, ironie, suav, simtul umorului, drag. Mult drag, asa sunt construite personajele, de la Alice (Mia Wasikowska) si Palarierul Nebun (Johnny Depp), pana la soricica ce bea ceai, tacticos, catarata pe un morman de carti ca sa ajunga la nivelul mesei.

Filmul este regizat de James Bobin si produs de Tim Burton, asta inseamna ca avem mai putin noir si dark a la Burton, dar multa creativitate suprarealista exprimata in decor, haine, machiaj, masinarii, cromatica. Un mix extrem de bun.


Sursa

Povestea pe scurt

In noua pelicula Disney o regasim pe Alice Kingsleigh (Mia Wasikowska), care şi-a petrecut ultimii ani pasind pe urmele tatălui ei si navigand pe mari.

Cand se reintoarce in Londra, ea gaseste o oglinda magica si asa revine pe taramul fantastic din Underland, unde isi regaseste prietenii: Iepurele Alb (Michael Sheen), Asbolem (Alan Rickman), Pisica de Cheshire (Stephen Fry) si Palarierul Nebun (Johnny Depp), care nu e în apele sale.

Mirana (Anne Hathaway) o trimite pe Alice intr-o expeditie pentru a imprumuta Cronosfera, un glob metalic din camera Marelui Ceas, care controlează intregul timp.

Iar Timpul este un tip destul de ciudat - interesanta personificare.

Asadar, Alice se intoarce in trecut pentru a incerca sa ii salveze familia Palarierului Nebun si de aici incepe aventura.

Highlights

Palarierul Nebun este adorabil, insa l-am tot vazut in aceste ipostaze pe Johnny Depp (Alice in Tara Minunilor sau Piratii din Caraibe), am fi vrut sa vedem ceva elemente noi in abordare. Nu s-a intamplat. 

Se simte efectul Disney si lipsa intunecimii feerice a lui Tim Burton (care l-a regizat pe precedentul, aici fiind producator).

In sala s-a ras mult, domnul Timp este amuzant si, pe alocuri, inteligento-ironic, alternand cu prostovano-ironic.

Acesta este ultimul rol al lui Alan Rickman, cel care il interpreteaza pe fluture, actorul stingandu-se din viata in ianuarie 2016.

Alice are o frumusete de copil-femeie, iar in cea mai mare parte a timpului o vedem nemachiata. Big-up pentru naturalete.

Anne Hatheway e zana perfecta, alba, pura care a gresit si ea la un moment dat in viata, zana umanizata si pamanteana care a ales sa traiasca o lume de poveste. Insa pare artificiala in majoritatea scenelor, grimasele ei aduc a "regina ghetii" mai degraba. Tinutele raman impecabile, nimic de comentat.

In Alice in Tara Oglinzilor intelegem si cum a devenit Iracebeth (Helena Bonham Carter,) atat de rea, de ce replica ei cheie este Off with their heads, precum si de ce are capul atat de mare; nu ramane nimic neelucidat, la voia intamplarii.

Per total este un film care, pe langa placerea vizuala, iti ofera si contextul rational in care toate aceste intamplari au loc, asa se face ca o vedem pe Alice internata la nebuni, la un moment dat.

Alice in Tara Oglinzilor este o frumoasa punere in scena a tuturor fanteziilor de poveste ale celor mici, dar si ale celor mari, pasionati de suprarealism si basme.

Concluzia cu CAPS LOCK:
DE VAZUT NEAPARAT LA CINEMA CU OCHELARI 3D!




Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje