Agentul de la U.N.C.L.E. - cel mai sexy si elegant film al anului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

O poveste imbarligata si absurda, cu tradari si cu spioni care incearca sa salveze lumea de organizatii malefice ce incearca sa declanseze apocalipsa - cam la asta s-ar putea rezuma cel mai nou film al lui Guy Ritchie.

Insa, chiar daca povestea in sine este extrem de subtire si reciclata din filmele 007, Ritchie impacheteaza aceasta adaptare in autoironie, mult stil, o condimenteaza cu mult umor subtil si cu o coloana sonora superba. Iar rezultatul este un film minunat, pe care-l savurezi din plin.

Nu exista film de Guy Ritchie care sa nu se bazeze pe chimia dintre actori, iar Agentul de la UNCLE nu face exceptie.

Henry Cavill (agentul CIA Napoleon Solo) si Armie Hammer (agentul KGB Illya Kuryakin) se completeaza excelent, intre cei doi fiind in permanenta un dans labil de love and hate, o concurenta puerila si o intrajutorare frateasca.

Cand in peisaj mai intervine si frumoasa Gaby (fosta balerina suedeza Alicia Vikander, minunata si in Ex-Machina), avand delicatetea unei Audrey Hepburn, totul devine exploziv la propriu. Insa, dupa ce incearca sa se omoare, cei trei se vor vedea nevoiti sa lucreze impreuna, intr-o misiune care necesita mult stil, eleganta, opulenta si control.

Bineinteles, o poveste de dragoste se dezvolta pe masura ce filmul se apropie de end credits, iar situatiile devin deopotriva dramatice si amuzante.

2.jpg

Chiar daca este un film de actiune, nu scenele de bataie sunt cele mai spectaculoase (desi...), ci intregul arsenal de costume superbe, siguranta dezarmanta a lui Cavill (ce pare un Bond din anii ‘60) si decorurile construite si alese cu multa atentie.

Pe alocuri, filmul pare la fel de absurd ca o reclama Old Spice, dar la fel de amuzant si surprinzator. Alteori, pare o reclama la parfumuri si haine scumpe, dar plina de dialoguri smart si care curg cu o coerenta mai rar intalnita in blockbuster-uri.

Insa, o mare parte din magia filmului sta in felul in care Ritchie dirijeaza totul, fiecare miscare este gandita si sincronizata intr-un dans perfect, intr-o simetrie care se reflecta si in imaginea filmului, care este wow.

1.jpg

Mergeti sa-l vedeti pentru ca nu o sa regretati deloc, iar dupa ce toate cele 116 minute se vor scurge, veti cauta pe telefoane cand va avea premiera urmatoarea parte. Exact!

The Man from UNCLE va fi o franciza cu mai multe parti… la fel ca si superbul Sherlock al lui Ritchie.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje