Ultima Razie - cronica de film

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ultima Razie ne-a incantat inca din trailer. Asa c-am ajuns in sala de cinema cu niste asteptari care nu ne-au fost deloc dezamagite! Filmul este obligatoriu de vazut si n-o sa auziti asta de la noi prea des..

Pe regizorul David Ayer il stiam pentru Stapanii strazilor (care a fost bunicel) si pentru scenariul filmului Zi de instructie (un clasic al genului), dar suntem de parere ca Ultima Razie este de departe cel mai reusit film al sau.

Ca sa va introducem un pic in atmosfera, pornim de la reteta unui film cu politisti: se iau deci niste politisti, ceva gangsteri, se amesteca cu multe arme si-mpuscaturi, droguri, trafic de persoane si alte asemenea treburi la ordinea zilei in viata de strada.

Totul se asezoneaza insa cu umorul celor doi parteneri, politistii Brian Taylor (Jake Gyllenhaal) si Mike Zavala (Michael Pena), a caror chimie scoate ce e mai bun din fiecare. Relatia lor bazata pe incredere totala este veridica si amandoi sunt naturali, jucandu-si rolurile ca niste tipi normali, nu ca niste personaje complexe.

Cu capul ras si plin de-ncredere in sine, Gyllenhaal se ridica la asteptari si-si adauga-n palmares inca un rol bun, poate unul dintre cele mai autentice ale carierei sale. Pena este si el o mica revelatie - un dur amuzant si sufletist in acelasi timp, care-i serveste replica dupa replica partenerului si celui mai bun prieten al sau.

Insa pe cat de incredibil de amuzante sunt discutiile care au loc intre cei doi in masina de politie, pe atat de repede situatia poate deveni teribil de serioasa, subliniind cat de intensa si periculoasa este cateodata munca politistilor din South Central LA.

Dialogurile "smecherilor" de cartier sunt intr-adevar cam impanate cu clisee si stereotipuri rasiale, dar compenseaza cu varf si indesat prin realismul pe care-l ofera metoda de filmare aleasa - filmul se deruleaza ca un proiect video pentru clasa de arta urmata de Brian, filmat chiar de el, cu camera in mana sau cu o lentila la buzunarul de la piept.

Filmul te tine in priza si noi il recomandam chiar daca nu sunteti fani ai genului - desi este destul de intunecat si violent, cu scene de-un impact emotional care nu sunt pentru cei slabi de inima, filmul este bine scris, bine regizat si bine jucat. Noi am ras, mai ca n-am si plans, si fiindca avem ce-avem cu twist-urile de final, ne-a placut si la capitolul asta.

Gata cu discutiile, mergeti sa-l vedeti! E unul dintre cele mai bune filme de anul acesta. Ca tot ne saturasem de moda filmelor cu politisti corupti sau sub acoperire - in sfarsit a mai aparut si-un film care separa binele de rau printr-o linie, cum zicea Tyler, albastra: "The thin-blue-line, protecting the prey from the predators, the good from the bad. We are the police."

End (of Watch). Asteptam pareri!

Sursa foto 1 , 2 si 3

Trailer Ultima Razie

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje