Thor: Intunericul - un tunet mai slab

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Prima parte din Thor a fost buna, plina de umor si actiune, si a "deschis" ecranul IMAX-ului pentru inca un supererou spectaculos, care a revenit si in The Avengers pentru a salva lumea. A doua parte cam bate pasul pe loc si nu prea aduce nimic nou... Cea mai interesanta parte dovedindu-se a fi secventa de dupa end credits.

In Thor: Intunericul cele 9 lumi / dimensiuni sunt amenintate de un dusman la fel de vechi ca timpul si care vrea sa stinga lumina in tot Universul (si nu umfland factura la electricitate). Bineinteles, Thor este singurul care ii poate pune bete in roate, cu putin ajutor de la pamanteni.

Se amesteca niste mitologie cu niste fizica quantica si bla bla si totul pare cat de cat plauzibil, dar extrem de haotic si obositor. Scenele de bataie sar dintr-o dimensiune in alta, caldiri importante sunt distruse, masini zboara de pe o planeta pe alta, Asgardul este la un pas de a fi distrus in intregime, Thor merge cu metroul etc.

In tot acest talmes-balmes Thor trebuie sa aiba grija sa-si salveze si iubita (infectata cu intuneric) si lumea si Pamantul si propria viata. Cum n-avem de-a face cu cel mai inteligent supererou, acesta va apela la fratele sau Loki, pe care-l va scoate din inchisoarea in care tot el l-a bagat in ultimul film. Ma rog, asa cum ziceau si altii, la multe capitole partea a doua din Thor pare regizata de Hulk.

Desi cei de la Esquire l-au pus pe Thor intr-o pozitie fruntasa pe lista supereroilor asexuali, la finalul filmului Thor isi anunta tatal ca va locui pe Pamant si se coboara in graba pentru un sarut pasional cu Jane.

Totusi, Thor: Intunericul este un film care merita vazut (nu neaparat la IMAX 3D, pentru ca nu are cine stie ce efecte speciale care sa merite) pentru cele cateva glume care merg la tinta si care te fac sa zambesti si sa-l indragesti pe naivul Thor; pentru cateva scene de actiune care se leaga bine (insa nu toate); pentru Loki, interpretat excelent de Tom Hiddleston.

Si, partea cea mai interesanta, la sfarsit, dupa end credits, cei de la Marvel ni-l arata pe Benicio Del Toro in rolul unui viitor raufacator, care cel mai probabil va aparea in cea de-a doua parte de la The Avengers, in 2015.

Thor: Intunericul

1 comentariu

Thor: Intunericul - un tunet mai slab
Sigyn
#1 -

Comentariu nou

Benicio del Toro va aparea in Guardians of the Galaxy.
Altfel, talmes-balmes-ul ala e voit (uhm, salturi intre dimensiuni?) iar despre batut pasul pe loc... seriously? introduce al doilea element al The Infinity Gauntlet- Aether-ul, care fiind rosu e mai mult ca sigur Power. (Tesseract-ul e un altul, albastrul fiind Mind).
Mai degraba Iron Man 3 a batut pasul pe loc cand vine vorba de dus povestea intregii serii mai departe, ca nu prea se leaga. Dar nu, Thor 2 e in momentul asta foarte important pentru directia in care duc actiunea. "1 down, 5 to go"

Mie mi-a placut filmul per total. E mai ok decat Iron Man 3, care mie mi s-a parut ca si-a batut joc de cel mai important villain dintre cei ai lui Tony. Plus ca Hemsworth si-a intrat IN SFARSIT in rol. Hiddleston e excelent ca intotdeauna, iar Hopkins iar il joaca pe Odin cu elemente de Lecter. Rene Russo a fost, pentru mine, cea mai interesanta parte..

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje