The Social Network, o cronica Facebook style

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
"Nu voi mai folosi Facebook-ul niciodata", parca asta-ti vine sa spui odata ce vezi filmul The Social Network, o dramedy ce ar putea deveni o productie istorica peste zeci de ani. Astazi, doi oameni din redactia Metropotam au fost la vizionarea filmului despre gigantica retea de socializare ce are aproximativ 500 de milioane de utilizatori, un element malefic in lumea tehnologiei si a relatiilor umane (dar, o astfel de versiune dusa un pic mai la extrem si mai in viitor este descrisa mai bine in Surogate).

Cel putin cam asta am inteles noi din film pe langa multe alte impresii la cald, pe care le turnam aici in stilul Facebook, cu like-uri, comentarii si status update, toate legate de The Social Network cu Jesse Eisenberg (Holy Rollers), Andrew Garfield (The Imaginarium of Doctor Parnassus) si Justin Timberlake.

The Social Network Irina

The Social Network Gruia

Dar sa lasam Facebook-ul si sa trecem la The Social Network:

Write something about The Social Network...


E destul de greu sa vorbesti despre film fara sa te legi de ce cunosti tu deja despre Facebook. Ai tinde sa spui ca Facebook-ul e evil si ca strica prietenii, dar in esenta filmul spune povestea unor pustani care au vazut oportunitatea de business si care au facut tot ce le-a trecut prin cap si ce le-a stat in putere pentru a aduce in online un produs profitabil. Pentru ca vorbim de o ascensiune a unor tineri si de multi bani, este evident ca avem personaje negative, personaje pentru care te incarci cu empatie si aparitii haioase (Justin Timberlake). 

The Social Network este povestea unor oameni plini de frustrari si de dezamagiri amoroase, care, mai mult dintr-o razbunare infantila, au descoperit cum e sa fii milionar. Nu e neaparat o chestie de noroc, cat si de scheme machiavelice pentru care o sa-l urasti pe Zuckerberg si o sa-l apreciezi pe Eduardo, partenerul inventatorului lui Facebook, care a fost inlaturat din, zicem noi, pure motive de invidie, sentimente periculoase pentru un geek care pune mana pe arma puterii.

Wall


Filmul ne-a placut pentru ca in sfarsit avem si noi un moment istoric al vremurilor noastre despre care sa le povestim parintilor si nu viceversa cum a tot fost pana acum - chiar ne gandeam ce inteleg cei mai in varsta din vizionarea acestei productii.

The Social Network e un film cool despre care se va vorbi mult pentru ca ne identificam cu tot ce se intampla pe acolo, recunoastem platforma si feature-urile si aproape ca anticipam ce se va intampla, cum a fost momentul creatiei faimosului "relationship status".

Drama din The Social Network este ca momentul de geniu al lui Zuckerberg nu a venit dupa studii si dupa cercetari de piata, ci dupa despartirea de prietena lui pe care si-ar dori-o in friends list dupa ce mai scapa de frustrari. Acest detaliu al povestii (nu stim cat de real) poate sa faca orice computer whiz sa spuna: hei, si eu pot sa fac asta. Dar, asa cum se mentioneaza si in film la un moment dat, "fiecare generatie cu sclipirea ei" si momentan traim in generatia Facebook, asa ca am cam pierdut trenul asta. 

Likes

Sa vedem la ce dam like: dam un like pentru povestea frumos legata si pentru insertiile dramatice care ne fac sa mai uitam de afacerea in sine si sa ne gandim putin si la lucrurile mai profunde din poveste. Un mare like pentru Jesse Eisenberg, actorul lui Zuckerberg in papuci, acest geniu cu sclipiri chiar si cand e ametit de la bere. Un like avem si pentru Andrew Garfield care il joaca pe Eduardo Saverin, victima din poveste. Asadar, un mare like pentru film, si nu doar pentru pagina filmului de pe Facebook care a strans deja 214. 586 fani.

Sa vedem ce lipseste de pe wall... ah da, comments, anybody?1 comentariu

The Social Network, o cronica Facebook style
KorinaMS
#1 -

grrrr :))

za american drim - Gruia
flipar - irina

:)))))))

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje