The Raven-cronica film

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


"Din oracole cetoase, carti cu talc tulburator" (Edgar Allen Poe, "Corbul"). Carti si talc sunt doua cuvinte cheie pentru thriller-ul The Raven, un thriller pe care, va spunem de la inceput, nu ar trebui sa il ocoliti. Intreaga actiune este un imens puzzle in care lucrarile lui Poe sunt bucati ce trebuie puse in locul potrivit pentru a putea descoperi o minte criminala.

In film, celebrul scriitor ajunge sa devina prizonier al propriilor sale povesti intunecate, iar creativitatea sa naste un monstru. Ceea ce Poe doar si-a imaginat, se transforma intr-un cosmar real, intr-o serie de crime odioase ale carui autor se lasa cu greu descoperit.

Edgar impreuna cu un detectiv si echipa acestuia incearca sa adune cat mai multe indicii pentru a afla identitatea celui care a savurat cu o ardoare nu tocmai sanatoasa creatiile scriitorului si pentru a anticipa, pe cat posibil, urmatoarele victime, cu atat mai mult cu cat una dintre ele ar putea fi chiar iubita lui Poe, Emily. Intreaga actiune te tine cu sufletul la gura, te tine tensionat intre seriile de crime brutale, neasteptate care au loc si misiunea dificila a lui Edgar de a salva situatia folosindu-se doar de stilou si hartie.

Trebuie sa fiti pregatiti pe tot parcursul filmului pentru scene, uneori, respingatoare (oameni torturati, mult sange), alteori sufocante, pentru o atmosfera tenebroasa in care lumina calda isi face aparitia cu moderatie doar atunci cand cele doua suflete pereche, Edgar si Emily ajung impreuna.

 
sursa foto

Departe, insa, de a fi o pelicula romantica si siropoasa. Condeiul, cerneala, cuvintele scrise si misterul au rolurile principale in The Raven (profunde  subiectiv spus, filmul iti confera o senzatie detectiveasca, ca spectator incepi si tu sa incerci sa pui cap la cap detaliile). Corbul este o prezenta subtila, dar semnificativa in intregul "joc" de sensuri care se construiesc si se deconstruiesc in jurul operelor lui Poe si a crimelor pe care ele le inspira.

In ceea ce priveste protagonistul filmului, John Cusack, nu am spune ca ne-a surprins placut sau mai putin placut, ca da un "gust" aparte peliculei. El ne-a obisnuit deja cu interpretarile sale din filmele de groaza, doar ca in cea mai recenta pelicula a sa are ocazia sa se puna in pielea unui scriitor de geniu si sa capete un aer boem.

Totusi, pentru o altfel de calatorie prin creatiile lui Poe, ce-i drept lugubra, noi am spune ca The Raven este numai bun de vazut pentru poveste, pentru Poe si corbul sau pentru ca regia peliculei a fost lasata in mainille lui James McTeigue (V for Vendetta).

Daca vrei sa aflati pe unde zboara The Raven in cinematografe in aceasta perioada, click aici.
 
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje