The Nutcracker 3D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Reality is overrated. Reality is an illusion, but it is persistent. 

Intr-adevar, realitatea este supra-apreciata si e enervant de insistenta, de aceea ne bucura filmele care ne ajuta sa scapam de ea. Nutcracker 3D parea sa aiba toate ingredientele unui fairy tale vizual. Din pacate, mintea noastra prea matura nu ne-a lasat sa ne bucuram de lupta intre bine si rau si de toate elementele fantastice cum sigur o vor face toti copii.


sursa foto: hmultiplex.ro

Nutcracker 3D este povestea jucariilor care prind viata, a imaginatiei care poarta copiii in lumi in care trebuie sa instaleze binele si lumina, a unor elemente fantastice care sa ne puna mintea intr-un roller coaster vizual

Filmul incepe foarte bine cu o calatorie in bradul de Craciun si abia astepti sa vezi in ce se mai transforma decoratiunile clasice. Din pacate, continuarea nu e la fel de fabuloasa si chiar daca primim constant incurajarea de a ne folosi imaginatia, noi nu am putut sa ne desprindem de simbolurile realitatii si sa nu remarcam trimiterile la soldatii si comandantii nazisti si la toate legaturile cu Holocaustul din film. 


sursa foto: hmultiplex.ro

Noroc cu Elle Fanning care face un rol genial si care calca pe urmele surorii ei, Dakota. Mica actrita nu e genul de fetita enervanta care se prosteste in actul actoriei si care se foloseste de dragalasenii ca sa-si faca treaba. Elle Fanning e chiar foarte buna si multe din bilele albe din film trec in desaga ei.

Povestea este cea clasica a Spargatorului de Nuci si a regatului sobolanilor cu antiteza lumii feerice a jucariilor si cea a intunericului, gazda perfecta pentru rozatoarele neprietenoase. Nutcracker 3D reuseste sa ne ofere momente de deconectare prin scene frumoase, sa ne starneasca indignarea prin niste creaturi grotesti si sa ne plimbe in underground ca apoi sa ne trimita pana la stele. 


sursa foto: hmultiplex.ro

Lumea fermecata din aceasta productie te instiga la calatorii magice, dar de-a lungul drumului noi nu am intalnit toate elemntele fantastice pe care le asteptam iar vraja filmelor de Craciun sta concentrata in prima jumatate de ora a filmului. De aici mai departe, au loc cateva sclipiri care sa ne gadile vizionarea, dar nu la modul exagerat.


present_1

Filmul e numai bun pentru Sarbatori, dar tot suntem de parere ca ar fi fost loc de mai mult. Si chiar nu credem ca era cazul atator momente cantate, daca lasau doar replicile amuzante si pildele era mult mai bine. 


sursa foto: hmultiplex.ro

Per total, Nutcracker 3D merita vazut pentru poveste, pentru jocul lui Fanning numarul 2, pentru decoruri si pentru ca este un alt film care militeaza pentru folosirea imaginatiei. Si daca tot iti pui mintea la exercitii creative, filmul iti lasa loc sa creezi noi povesti si imagini, nu iti serveste totul, ci pune si spectatorul la treaba.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje