The Mechanic

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Jason Statham a deschis sifonierul si s-a gandit ce palarie sa mai poarte intr-un nou film. A ales-o pe cea care-i sade cel mai bine, cea de dur, de baiat rau si fara sentimente care face totul mecanic. Asa a ajuns sa joace rolul unui asasin platit in noul film The Mechanic, productie pe care ti-o recomandam pentru simplul motiv ca e dinamica, plina de actiune si de planuri criminale duse la un final spectaculos.

The Mechanic nu intra in categoria filmelor bune, dar merita vazut pentru ca incearca sa ne convinga ca si a ucide e o arta iar din acest punct de vedere filmul e destul de ofertant. Jason Statham joaca rolul unui asasin platit care isi face jobul robotic fara sa se implice in vreun fel sau sa se lase atins de consecintele actiunilor sale. Personajul sau este foarte calculat, e agil, silentios si e cel mai bun din bransa.


sursa foto: hmultiplex.ro

Cum fiecare erou are nevoie de un ajutor, si ucigasul Bishop se trezeste dand meditatii de ucis unui tanar cu prea mult entuziasm de a vedea sange care nu are aceeasi raceala si aceeasi strategie riguroasa ca a mentorului sau. Cei doi pornesc intr-o aventura in care singurele lucruri valoroase din catastiful de invataturi se refera la sucit gaturi, sufocare, bagat cutitul in oameni si planificare strategica pentru a ajunge la un R.I.P care sa nu trezeasca banuieli.

Mecanicul prezinta si o moralitate si un cod deontologic de la slujba sa pe care spectatorul o poate admira prin pasiunea dedicata cu care acesta isi face jobul, ceea ce da putina sare si piper productiei. Mecanicul e omul caruia nu-i scapa niciun detaliu si pentru care fiecare caz e o noua ocazie de a epata si de a demonstra ca el poate fi o umbra care ucide si pleaca fara sa lase urme, rol interpretat foarte bine de Jason Statham.


sursa foto: hmultiplex.ro

The Mechanic e spectaculos din prisma secventelor mai violente, din unghiul abordarilor brutale si facute totusi cu o eleganta pe care numai un specalist al bad boy-ilor o poate realiza. La capitolul poveste, filmul e destul de slab si previzibil, dar desfasurarea actiunii care duce la un final evident merita vazuta. Ucenicul lui Statham face un rol destul de bun in postura unui coleric frustrat care trebuie sa-i dovedeasca tatalui sau, chiar si post-mortem, ca e bun la meseria de ucigas.

Filmului nu-i lipsesc secventele savuroase si juciy care sa hraneasca pofta de distrugere si violenta pe care o satisfacem de obicei cu shootere si alte tipuri de jocuri. Noua ne-a placut The Mechanic pentru ca stiam exact ce urma sa primim si nu am avut asteptari mai mari sau pretentii false: am vrut un film de actiune in care nu povestea e importanta, ci scenele si filmarile care ne tina atenti, am vrut scenarii imposibile pe care doar eroii unor astfel de filme le pot duce la capat, am vrut un film care sa nu ne solicite, dar care sa ne ofere totusi niste imagini miscatoare cu tenta de senzational.


sursa foto: hmultiplex.ro

Pentru ca am pornit la vizionare cu aceste linii clare in cap, am primit ce am cautat si nu am fost dezamagiti. Asadar, daca vrei un film bun care sa te emotioneze, uita-te la altceva. Daca nu, bucura-te de The Mechanic. 

* Ca sa-ti faci o idee si mai clara despre film, aici ai trailer-ul red band, asa cum trebuie vazut un video pentru The Mechanic, adica fara cenzura.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje