The Lone Ranger - un film ca un desen animat

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Am vazut The Lone Ranger si am plecat de la film cu zambetul pe buze. Trebuie sa recunoastem ca nu aveam asteptari prea mari de la un film de actiune, aventura cu elemente western si (evident) cowboy, chiar daca regia era semnata de Gore Verbinski, iar cap de afis aparea Johnny Depp.


Sursa

Filmul The Lone Ranger este produs de Walt Disney si de Jerry Bruckheimer Films si are o intriga simpla, construita in rama: indianul Tonto (Johnny Depp) povesteste legenda calaretului singuratic (Armie Hammer) alaturi de care lupta impotriva bandei criminale conduse de Butch Cavendish. Pe fundal apare o poveste de dragoste aparent imposibila cu Rebecca (Ruth Wilson), si doi pusti simpatici: unul care asculta povestea si celalalt care participa intens in actiune (e gata-gata sa traga cu pistolul, la un moment dat).

Aventurile prin care trec, momentele amuzante, exploziile si luptele au un aer autentic de western desen animat, iar muzica accentueaza latura dinamica a montajului.

Dincolo de trenurile care deraiaza, eroul care nu stie sa boxeze (ca doar invatase la Scoala de Drept), explozii, catuse, urmariri calare pe cal - personajele sunt foarte bine conturate, iar comicul ne naste natural.

In film apare si Helena Bonham Carter, ca o matroana adevarata, cu o coafura supradimensionta, o atitudine de diva si...un picior de fildes.

Daca vii la film, cu gandul sa fie o copie fidela a legendei si ca va avea o poveste veridica - nu o sa iti placa. Insa, daca accepti inca de la inceput conventia ca este un film ca un desen animat cu personaje ciudate, care interactioneaza intr-un mediu ostil, o sa fie pe gustul tau. Ce-i drept, nu e un film pentru criticii de film, care i-au facut deja cronici negative.


Sursa

Veti descoperi restul povestii la cinema. Pana atunci, iata cateva lucruri importante despre The Lone Ranger:

- The Lone Ranger a fost un serial radio (1933), o poveste de benzi desenate, apoi un desen american (1966-1968, un fel de Harap Alb american).

- este primul film neregizat de Tim Burton in care Helena Bonham Carter si Johnny Depp joaca impreuna.

- machiajul pe care il poarta Johnny Depp a fost inspirat de tabloul "I am crow" al artistului Kirby Sattler


Sursa 1, 2

- in timpul filmarilor, Johnny Depp a avut un accident, cazand de pe cal. A avut un noroc imens, pentru ca a scapat doar cu niste zgarieturi. "Daca nu m-ar fi ocolit calul, din instinct, ar fi fost mult mai grav.", a povestit Depp.

- Verbinski a mai regizat filme, dintre care cele mai importante sunt: Rango (2011), Piratii din Caraibe (2006, 2007, 2003), The Weather Man, The Ring.

Concluzia

The Lone Ranger este un film de vazut la cinema. Are umor, actiune, personaje memorabile si un montaj alert care te tine in priza, timp de 149 de minute.

Iar la final, totul se transforma intr-un desen animat. Nu in plan vizual, ci ca atmosfera, o sa vedeti de ce.

In final, va lasam cu primele desene animate The Lone Ranger(1966):
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje