The Dictator - cronica de film

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

"Normally when I’m on a red carpet, it’s because I beheaded someone in my living room."

Va vine sa credeti ca Sacha Baron Cohen a facut o comedie romantica? Ei bine, cam la asta se reduce The Dictator, daca ar fi sa-l scuturam de toate glumele grosolane. Pana la urma, nu despre o astfel de relatie este vorba intre orice dictator si SUA - dragoste cu de-a sila si cu scantei?
 
Cu The Dictator, Sacha Baron Cohen se intorce la "fictiune", spre deosebire de experimentele gen reality show din Bruno sau Borat. De asemenea, mai trebuie spus ca nu are nicio legatura cu The Dictator al lui Chaplin.
 
La ce trebuie sa va asteptati de la The Dictator? La foarte multe glume "groase", scarboase, care v-ar face sa rositi daca l-ati vedea cu parintii sau cu cineva mai in varsta langa voi. Dar, in acelasi timp, este o comedie plina de faze care sunt adevarate "arme de distrugere in masa"... prin ras, deloc corecte politic si poate chiar insultatoare la adresa multora, dar la care pur si simplu nu te poti abtine sa nu razi, chiar daca dupa te simti un pic vinovat... sau nu.
 
Ironizarea dictatorilor din tarile arabe, a unora ca Saddam sau Gaddafi, este dusa la extrem (desi pare justificata), dar discursul dinspre sfarsitul filmului in care dictatorul Aladeen demonstreaza, fara sa vrea, ca America este o dictatura chiar mai mare, care sustine dictatorii din statele arabe atat cat le convine, apoi se foloseste de ei ca sa-si justifice invaziile, este genial (Michael Moore stuff). Ma rog, dar The Dictator este departe de un film cu incarcatura politica.

Cel mai bine il descrie expresia "caterinca bolnava", care pentru unii este adevarata terapie, in timp ce pentru publicul mai intelectual este motiv de oripilare. Voi decideti din ce categorie faceti parte si daca cumparati bilet. Daca sunteti fani Sacha Baron Cohen, va mai spunem ca The Dictator nu este la fel de bun ca Borat, Bruno sau Ali G, dar veti rade in hohote si veti avea ocazia sa o faceti impreuna cu toata sala... 90% din timpul filmului.
1 comentariu

The Dictator - cronica de film
sonny
#1 -

cum asa?

"in timp ce pentru publicul mai intelectual este motiv de oripilare"???
Ce-nseamna asta? Ca daca filmul nu ti-a adus sentimentul de "oripilare", nu faci parte din "publicul mai intelectual"?
Din punctul meu de vedere, persoana careia filmul asta ii produce acel sentiment, nu-i intelectual, ci doar "inca unul care se crede intelectual". Ideea e ca, din toate punctele de vedere, filmul e o parodie. Prin urmare, persoana "oripilata", neintelegand termenul de parodie, nu poate fi considerata intelectual.
Cat despre film, e unul din cele care merita vazute, daca ai timp liber. Nu pot spune ca-i un film extraordinar, insa nu regret faptul ca am pierdut mai mult de o ora urmarindu-l, fata de multe alte filme ale ultimilor ani (Twilight? - asta e pentru intelectuali).

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje