The Butler - filmul pe care nu trebuie sa il ratezi daca vrei sa schimbi lumea din jur

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Poate in coltul tau de lume nu reusesti sa vezi imaginea de ansamblu, dar lumea este imperfecta, pentru ca uneori oamenii care o alcatuiesc dau dovada de un comportament feroce si arata atat de multa ura semenilor ca ajungi sa afirmi si tu ca presedintele Kennedy, in filmul The Butler: Nu stiu la ce tara ma uit".

Filmul prezinta istoria lui Cecil Gaines, interpretat de Forest Whitaker, care timp de 30 de ani este majordom la Casa Alba, locul unde angajatii "nu fac politica si cand sunt in camera nu trebuie sa i se auda nici macar respiratia".

Scenariul filmului este inspirat din viata reala, mai exact dupa un articol al ziaristului Wil Haygood, de la The Washington Post, caruia i-a venit ideea de a gasi un afro-american care sa fi lucrat la Casa Alba in perioada miscarii pentru dobandirea drepturilor civile.

Dupa numeroase cautari si telefoane, Haygood a descoperit persoana pe care o auta chiar sub nasul sau, in Washington, DC.

Numele sau era Eugene Allen, avea 89 de ani si fusese majordom la Casa Alba intre anii '50 si '80. El si sotia sa, Helene, care fusesera martori din culise la o serie de evenimente istorice cruciale, i-au dezvaluit lui Haygood fatete necunoscute si secrete ale puterii.

Sursa foto

In film mai joaca Oprah Winfrey, John Cusack, Jane Fonda, Cuba Gooding Jr., Terence Howard, Lenny Kravitz, James Marsden, David Oyelowo, Vanessa Redgrave, Alan Rickman, Liev Schreiber, Robin Williams, Minka Kelly, Clarence Williams III si Jesse Williams.

Ce ne-a placut

  • Ca nu ai cum sa ramai indiferent fata de problemele din jurul tau dupa ce vezi acest film. O sa iti dai seama cate carente exista si ca trebuie sa faci ceva in jurul tau, pentru ca cele mai atroce fapte s-au petrecut in SUA, cunoscute ca si "tara celor liberi".
  • Desi nu se intampla prea des, pleci de la film cu gandul ca modestia si munca cinstita sunt rasplatite si ceilalti observa asta.
  • Iti aduci aminte ca cei care nu isi cunosc istoria pot sa repete greselile si chiar daca o inveti din filme, tot se pune, pentru ca vei stii de ce sa te feresti.
  • Rolul foarte bun interpretat de Forest Whitaker, emotia pe care reuseste sa o transmita, desi la inceput ai senzatia ca va fi un personaj plat, care vrea sa treaca neobservat. (Ne-a emotionat scena in care Cecil plange. Am crezut ca este vorba despre problemele lui de familie, pentru ca durerea parea autentica, insa el plange pentru presedintele Kennedy care tocmai fusese ucis).

Sursa foto

  • Filmul iti aduce aminte ca ura rasiala nu a facut bine nimanui, ci din contra a starnit mai multa ura si crime.

Ce nu ne-a placut

  • Faptul ca nu au fost prezentate numele complete ale tuturor presedintilor.
  • Scena putin fortata de la inceputul filmului cand tatal lui Cecil este ucis sub ochii lui. Ne-am fi asteptat la mai multa tensiuni, insa regizorul trece imediat mai departe.
  • Ca la final nu ni l-a aratat pe Cecil la intalnirea cu Barack Obama.

Concluzia

The Butler este un film care nu trebuie ratat, mai ales de cei care stiu ca e si de datoria lor sa schimbe societatea in care traiesc.

Actorii isi intrepreteaza bine rolurile si transmit emotie, dar in acelasi timp o sa "loveasca" peste fata realitatea brutala a faptelor care chiar s-au petrecut tocmai din cauza rautatii semenilor.

Premiera filmului va avea loc in data de 29 noiembrie in cinematografele din intreaga tara. Ca sa va convingeti singuri ca merita urmariti trailer-ul in video pe care l-am atasat la sfarsitul textului.

Sursa foto
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje