Taverna Soul Kitchen

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

soul kitchen

Regizorul Fatih Akin a facut o pauza de la productiile serioase si a creat Taverna Soul Kitchen, un carusel de film care te trece prin toate emotiile cu zambetul pe buze. Chiar daca nu ai o parere foarte buna despre filmele europene sau daca nu esti un mare fan al filmelor realiste, Soul Kitchen este un film care nu are cum sa nu-ti placa. Totul este aproape perfect, de la scenariu (scris de Akin si Adam Bousdoukos), personaje, jocul actorilor, pana  la intamplarile absurde si micile intorsaturi de situatie.

Personajele principale sunt greci, nu turci cum ne-a obisnuit, si nu poti spune ca ies in evidenta in vreun fel. Sunt oameni ca oricare altii, cu joburi ca oricare altii, cu iubiri si dezamagiri ca oricare altii. Si asta te face sa relationezi usor cu ei si sa ii intelegi de fiecare data cand fac o prostie.

Zinos Kazantsakis (Bousdoukos) are o taverna derizorie intr-o veche hala industriala, intr-o zona aproape abandonata a Hamburgului. Este "copilul" lui, pe care il ingrijeste cum poate. Si nu se descurca foarte bine, desi are clienti nu reuseste sa stranga suficienti pentru a-si plati taxele si abia ce tine doi angajati care sa-l ajute.

Acum, problema este ca prietena lui se muta o perioada in China si Zinos trebuie sa aleaga intre restaurant si iubire, alegand pe moment sa ramana in Hamburg. Cel putin pana cand gaseste o solutie care sa impace si capra si varza.

Pe cat de simpatic este Zinos cu atitudinea lui de boem modern, pletos si jovial, pe atat de prost se descurca in bucatarie. Si Soul Kitchen ofera orice altceva decat "mancare pentru suflet", ci produse congelate, decongelate si prajite in muuult ulei. Asta pana cand in bucataria tavernei isi face aparitia un adevarat chef, Shayn (Birol Unel). Usor nevrotic in obiceiurile sale, noul bucatar este hotarat sa transforme locul intr-o tentatie gourmet (sau cel putin sa creeze iluzia unei tentatii gourmet).

Si de parca Shayn nu ar fi complicat suficient situatia, pe scena apare si Ilias, fratele sau, care este inchis pentru furt si care obtine un permis de iesire pentru buna purtare. Singura conditie este sa aiba un loc de munca stabil si cum Ilias vrea doar sa dea impresia ca lucreaza apeleaza la ajutorul lui Zinos.

Pe capul tanarului stau mai multe probleme, bucatarul care ii alunga clientii fideli, angajatii care isi cer salariile, spatele care ii face figuri si din cauza caruia face vizite dese la fizioterapeut, un batran care ocupa o camera a halei dar nu isi plateste niciodata chiria, prietena lui care il acuza ca o neglijeaza si ca daca ar iubi-o ar fi venit cu ea in China, o veche cunostinta ce lucreaza in imobiliare si a pus ochii pe vechea hala si un frate bine intentionat, dar care apeleaza mereu la solutii neortodoxe.

Filmul pleaca de la o situatie mediocra si cateva personaje boeme, dar care nu iti spun mare lucru si ajunge o comedie monstru, dar nu in stilul hollywoodian cu poante stupide, ci in sensul uman al povestilor amuzante pe care le spui prietenilor sau pe care ti le spun ei.

Daca nu ati apucat sa-l vedeti pana acum, trebuie sa o faceti. Mai ales daca a trecut ceva timp de cand nu ati mai vazut o comedie adevarata.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje