Statia Spatiala - IMAX 3D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Space the final frontier...

Statia Spatiala - IMAX 3D

Cu noul documentar (impropriu spus, pentru ca acesta a aparut in 2002) care ruleaza la IMAX, Statia Spatiala, nu trebuie sa faci parte din echipajul navei Enterprise ca sa poti ajunge in spatiu. Multumita tehnologiei IMAX 3D, toti cei care vor intra in sala de cinema de la IMAX Cinema City se vor bucura de o experienta unica (fara a exagera).

Documentarul Statia Spatiala 3D este realizat in colaborare cu NASA si timp de 47 de minute va va transpune acolo unde putini au avut ocazia sa ajunga: pe Statia Spatiala Internationala. Efectele speciale sunt de-a dreptul mind blowing, pentru ca te fac sa simti cum este sa te misti acolo unde nu exista gravitatie. Dar si pentru ca iti prezinta detalii inedite, cu ajutorul unei tehnologii de ultima ora. Astfel ca, poti experimenta lansarea unei rachete spatiale de la doar cateva sute de metri, ceea ce ar fi practic imposibil.

De asemenea, de-a lungul documentarului poti vedea cu ochii tai cum a luat nastere Statia Spatiala Internationala, dar si dificultatile si primele experiente ale echipajului in gravitatie 0. Documentarul spune povestea primei Statii Spatiale Internationale si a echipei aflate la bordul acesteia. De-a lungul timpului aici au poposit 44 de barbati si femei. Proiect este unul la care au participat 16 tari, scopul fiind acela de a construi primul laborator in spatiu, destinat studiului efectelor survenite in urma expunerii prelungite la un mediu cu gravitatie zero. Toate aceste studii i-au ajutat pe oamenii de stiinta sa ajunga cu un pas mai aproape de calatoria pe Marte.

Filmul este dublat in limba romana de catre Petru Margineanu, vocea care nareaza in cadrul seriei de documentare Teleencicolopedia, iar in original documentarul a fost narat de catre Tom Cruise. La noi, documentarul va rula in ambele variante, dublat si subtitrat.

Documentarul Statia Spatiala 3D este prima experienta cinematografica la bordul unei nave spatiale NASA, ce permite publicului, datorita tehnologiei patentate IMAX 3D, sa experimeteze viata la punctul zero al gravitatiei, sa se lanseze in spatiu impreuna cu astronautii de la Centrul Spatial Kennedy din Florida si Baikonur din Rusia si, nu in ultimul rand, sa zboare la 354 km deasupra Pamantului cu o viteza de 28.163 km pe ora.

Statia Spatiala 3D este un must see pentru toti cei pasionati de calatoriile in afara spatiului terestru, dar si pentru toti cei care s-au intrebat vreodata cum ar fi sa-si ia zborul... dincolo de atmosfera.

"Foarte putini oameni pot spune ca au ajuns in spatiu, iar cei care au facut-o au afirmat ca tehnologia IMAX simuleaza cel mai bine experienta de a fi acolo" – a declarat Toni Myers, producatorul documentarului Statia Spatiala 3D.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje