Star Trek Into Darkness (IMAX 3D) - ce am invatat

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+


Nu putem spune ca suntem chiar trekkies, dar nu ne deranjeaza niciodata sa vedem pe marele ecran un film care incepe cu "space, the final frontier", dimpotriva.

Nu avem insigne ca cele ale echipajului de pe Enterprise, dar am vazut aproape toate seriile Star Trek si visam cu ochii deschisi la teleportare. Asa ca, am fost mai mult decat entuziasmati sa mergem la avanpremiera Star Trek Into Darkness

Dupa ce am vazut Un nou inceput, spuneam asa: "Star Trek pe vremuri era inteligent dar filmul asta nu poate fi acuzat de asa ceva. Este distractie pura. Actorii sunt simpatici si atragatori, nu trec niciodata 10 minute fara o scena de actiune, iar povestea... nu mi-as bate capul cu ea pentru ca nu are mare sens, din punct de vedere stiintific sau fictional.

JJ Abrams vrea cu filmul asta sa readuca Star Trek in vizorul tinerilor si reuseste din plin. Si totusi daca cei mai hardcore dintre trekkies vor sa caute nod in papura, vor avea ce sa gaseasca." Intre timp nu s-a schimbat nimic.

Dar haideti sa vedem ce am invatat din Star Trek Into Darkness:

- Chiar daca in 20055 (ne scuzati, dar nu am retinut exact anul in care cpt. Kirk are parte de un threesome cu doua extraterestre cu coada) omenirea este capabila de teleportare, arme fotonice si tehnologie warp, conducatorii de la cel mai inalt nivel au o gandire de adolescent aflat la pubertate.

- Apropo de pubertate, bromance-ul dintre Spock si Kirk capata in aceasta parte noi dimensiuni si nu putine sunt scenele in care aproape ca ne asteptam ca cei doi sa se sarute. De fapt, exista o tensiune aproape sexuala intre cpt. Kirk si mai toate personajele din echipajul sau.

- Intregul echipaj de pe Enterprise pare sa sufere de tot felul de dereglari de comportament, cel mai probabil dintr-o prea mare straduinta a actorilor de a intra in pielea personajelor din seria originala. Bones e un paranoic, ce pare ca e tot timpul pe cocaina. Uhura este prea emotionala si prinsa in jocul dintre Kirk si Spock. Kirk e teribilist si suicidar. Spock e labil psihic, desi e vulcanian etc.

- Revelatia filmului este, fara nicio indoiala, Benedict Cumberbatch in rolul teribilului Khan. As fi putut sa ma uit la un film intreg doar cu el in rolul principal, pe langa care ceilalti actori par rupti dintr-un film pentru copii.

- Efectele speciale sunt minunate si la foc automat, iar ecranul IMAX 3D le hiperbolizeaza. Putine sunt momentele de respiro, pacat ca pauzele sunt umplute de momente lacrimogene sau sentimentale. Chiar nu inteleg de ce trebuie apasata pedala asta, filmul ar fi functionat perfect si fara.

- In afara de toate acestea, mai avem si multe glumite expirate si lesinate, iar povestea este o prostie demna de Power Rangers.

In orice caz, in mod surprinzator, va recomandam sa mergeti sa-l vedeti. Efectele speciale sunt spectaculoase si o sa va placa mai ales daca nu sunteti un trekkie 100%.

Star Trek Into Darkness

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

Filme


Cinefili

Star Wars: The Last Jedi?
|Rezultate|Alte sondaje